Anbi of Leuker kunnen we het niet maken

  • Home
  • Nieuws
  • Anbi of Leuker kunnen we het niet maken

Algemeen Nut Beogende Instelling     of     Leuker kunnen we het niet maken.

 

 

Maandag 20 november is de bijna allerleukste bestuursvergadering van het jaar. Dan komen bestuur en reisleiders bijeen om de laatste puntjes op de i te zetten voor de reizen in 2018. Dat is toch waar we het met zijn allen al 25 jaar voor doen.

Daar worden de lijsten van de deelnemers en begeleiders nog eens doorgenomen en evt. knelpunten opgelost. Zit iedereen op de goede plek, moeten er nog mensen gewisseld worden, zijn alle excursies geregeld, hebben we die leuke buschauffeurs weer, is de geluidsapparatuur in orde.

Ook belangrijk: heeft de Werkgroep Materieel goed gewerkt en zijn alle Bi-Uniques en begeleiders in topconditie?

En passant worden diverse nieuwe en vaste deelnemers en begeleiders becommentarieerd. Soms komen daarbij ook persoonlijke eigenschappen en eigenaardigheden aan bod. Altijd leuk maar dan grijp ik natuurlijk in: het moet geen theekransje worden.

Bijzonderheid: Peter Zwanenburg de nieuwe reisleider van Reis 1 gaat dit voor het eerst meemaken. We zullen vriendelijk voor hem zijn.

 

Een niet zo leuke vergadering was die waar ineens bleek dat de belastingdienst het nodig vond onze ANBI-status in te trekken. Dat zagen wij anders, maar ons verweer hielp aanvankelijk niet. Echter wij prijzen ons gelukkig met Penningmeester Frank Bakker. Hij let namelijk niet alleen op de centjes. Als een terriër beet hij zich in de Anbi-materie vast, verdiepte zich in allerlei regels en procedures en bleef geloven in een oplossing. Terwijl velen op het strand lagen, zat hij achter de PC het internet afspeurend naar de gouden argumenten om de Fiscus te overtuigen.

Hij heeft ze gevonden en op 31 oktober 2017 viel de nieuwe beschikking op de deurmat (oh nee sorry) gleed in de mailbox: wij hebben de ANBI-status weer terug!

 

Dit voelt als een erkenning voor ons harde werken en mooie streven betaalbare wintersportreizen te organiseren voor mensen met een beperking. En dat al 25 jaar!

 

Ik zou zeggen: Allemaal Naar Besneeuwde Internationale-skipistes!!!!

 

Groet van uw voorzitter,

Nico van der Ploeg

Share our website