reisverslag reis 2 2024

  • Home
  • Info
  • reisverslag reis 2 2024

Het was zover, Vrijdag ochtend had ik de wekker gezet om 08.00 uur. Ik weet het niet hoe met de rest was maar ik was om 05.30 uur al wakker. Zenuwachtig denk ik…… de hele dag het gevoel dat je wat vergeet. Kussens, fleece deken voor in de bus. Vlak voor vertrek naar Numansdorp nog even controleren of ik mijn mobiel bij me heb…. Pfff alles mee.

Vrijdag rond een uur of 19.00 was ik samen met Jolanda bij de eerste opstapplaats in Numansdorp. Je zou denken dat je dan de eerste bent, niet dus. Voordat ik mijn auto uitstapte had ik de eerste knuffels al te pakken. Wat een weerzien was het weer. Zoals ieder jaar stappen de meeste deelnemers daar op. Nadat de knuffels weer flink uitgedeeld waren en de bus ingepakt was konden we vetrekken. Wacht, wacht hoorde ik Joke zeggen. Mandy heeft haar hoofdkussen en fleecedeken vergeten. De hele vloot werd tot stilstand gebracht en het wachten begon. Het was natuurlijk ondenkbaar dat we zonder de spullen van Mandy gingen vertrekken. Na tien minuten was het er en konden we afreizen naar Utrecht.

In Utrecht stond een geoliede machine te wachten en waren we snel onderweg naar Zevenaar. In Zevenaar stond de kleinste groep van allemaal. Het was passen en meten om alles nog in de bus te krijgen. We zaten namelijk bomvol. Wacht, wacht hoorde ik Annelies roepen. Ik ben mijn mobiele telefoon vergeten. Deze ligt nog in de auto van mijn vader en die is al bijna bij Ede.
Toen we alles in de bus hadden geladen was inmiddels de telefoon van Annelies ook weer ter plaatse. De bus reed vervolgens de nacht in die koud en droog was.

Rond 11.00 uur kwamen we aan in Huttau. Freek, onze chauffeur had alle verloren tijd in de nacht goed gemaakt. De koffers werden uitgeladen en stipt om 12.00 uur zaten we aan de jaarlijks terugkomende pasta. Na het eten met de bus naar de skiverhuur, een kleine groep naar de kroeg en een nog kleinere groep ging even genieten van de welverdiende rust.

Om 18.00 uur kwamen we weer allemaal te samen om te genieten van het diner. Het was verdacht stil aan de tafels. Regelmatig zag ik de gaapjes over tafel gaan. Het duurde ook niet lang of iedereen ging vroeg slapen. Het was per slot van rekening een lage nacht en dag geweest.

Morgen onze eerste ski- langlauf- wandel dag. Nog even snel gekeken naar het weerbericht en het belooft een zonnige dag te worden.

Tot morgen!!


Zondag 14 januari

Vanochtend was het dan zover.. De eerste ski dag was een feit.

Ik weet uit ervaring dat we altijd om 07.00 uur wakker gemaakt worden door onze wekdienst. Rogier en Jeroen ondersteund door Giovanni deden het vanochtend. Wat meteen opviel was dat de horloges van hun stuk waren. Omstreeks 06.40 uur hoorde ik in de verte wat leek op een bestorming Aangekomen in onze slaapkamer werd mijn vermoeden bewaarheid. Twee gigantische dinosaurussen betraden de kamer. Giovanni voorop en met zeer, zeer, zeeeeeerrrrr harde muziek.
Nadat we allemaal gewekt waren zaten we allemaal netjes om 08.00 uur aan het ontbijt. Sommige met buikpijn. Nee niet om naar het toilette te gaan maar om de eerste meters die gemaakt moesten worden.

Om 09.05 uur reden we met z’n allen naar de spacejet. Met militaire precisie werden de banken, ski’s en de gigantische rolstoel van Ewout uitgeladen. Ik merkte dat een ieder er heel veel zin in had want iedereen was binnen afzienbare tijd klaar om te gaan.

De zon stond hoog aan de hemel en scheen volop.. Dus snel nog even insmeren. De skiërs naar boven en de langlaufers naar de loipes. Sven op zijn nieuwe ski’s ook wel sneeuwschoenen genoemd. Wat ging het allemaal goed zeg. Vele lachende gezichten! In de middag werd het wat zwaarder voor iedereen. Dus we zaten redelijk vroeg in de kroeg om daar te genieten van de après-ski muziek!

Om 15.00 uur werden we opgehaald door Freek, die ik overigens ook op de ski’s had gezien vandaag. Skiede met vele van ons mee en schuwde ook niet om her en der een aanwijzing te geven.
Vermoeid maar voldaan gingen we naar het hotel om daar heerlijk een douche te nemen en ons klaar te maken voor de bingo.

Bij het schrijven van dit verslag is het 19.43 uur dus moet opschieten lieve mensen. De belevenissen van vanavond zullen jullie lezen in het verslag van morgen. Geniet ook van de foto’s van vandaag want de spreken meer dan 1000 woorden.


Maandag 15 januari


Ik had jullie gisteren verteld dat ik op moest schieten. Daar was geen woord aan gelogen. Eenmaal beneden begon de Bingo. Niet zomaar een Bingo maar levend bingo. Ik hoor jullie denken wat is dat nu? Nou ik zal jullie vertellen dat ik zoiets nog niet eerder meegemaakt heb. We werden in groepen verdeeld. Het was dus groep tegen groep. Bij ieder cijfer dat genoemd werd moest er wat gehaald worden. Van kleding, pannen, sneeuw en nog heel veel meer moest ervoor zorgen dat de bingo kaart vol gemaakt werd. Het leverde hele hilarische momenten op. Na het winnen konden de deelnemers een cadeau uitzoeken.

Na het levend bingo werd de muziek bingo gedaan. Heel veel nummers passeerde de revue. Hard meezingend werden  de bingo kaarten afgestreept. Vele zochten dan ook een leuk cadeau uit. Nadat iedereen een presentje had eindigde de bingo. Vermoeid maar voldaan gingen we lekker naar ons mandje.

Om 08.00 uur zat zoals gewoonlijk iedereen aan het ontbijt. Het was gisteren toch wel een beetje laat geworden maar merkte daar niets van aan de tafels. Hert sneeuwde ligt en om 09.00 uur vertrokken we naar de pistes en loipes.

Maurice ging met zijn groep naar Wagrain waar al snel de eerst meters werden gemaakt op de langlauf ski’s gevolgd door de wandelaars. Ongeveer een uurtje later werd alles ingeleverd voor de zitsleetjes. Gierend van het lachen gleden vele best wel hard naar beneden.

Boven bij de skiërs was in eerste instantie het zicht wat minder. Nee de snelheid werd niet minder.  Giovanni had beloofd met mij te willen gaan skiën. Dat heb ik geweten! De pistes werden in een wereldrecord tijd genomen en ik was eigenlijk al heel moe toen het lunchtijd was. SSSTTTT niet doorvertellen.

Omstreeks drie uur werden de skiërs opgehaald en vervolgens de langlauf groep op te halen. De muziek ging al snel aan en vertrok de discobus naar het hotel.
Ik heb nu net het eten op en iedereen maakt zich klaar voor onze feestavond met als thema dieren. Ik kan jullie alvast verklappen dat het heeeeeel leuk gaat worden.

Maar meer daarover morgen!


Lieve groeten van ons allemaal uit het witte Oostenrijk!


Dinsdag 16 januari


Zoals ik jullie eerder al had verteld ging stipt om 20.00 uur onze feestavond van start. Iedereen was verkleed als dier. De avond werd ingeluid door Rogier, Jeroen en Hans verkleed als de Chickendales. Hoe dat eruit zag vind ik heel moeilijk om uit te leggen, Ik zeg kijk op de foto’s en oordeel zelf!!

De muziek galmde hard in het hotel en ik geloof dat het tot in het dorp hiernaast te horen was. Er werd volop gedanst door ons allemaal. Tussendoor werd iedere deelnemer naar voren geroepen. Er werd een kaart met daarop een afbeelding op het hoofd gedaan, vervolgens moest er geraden worden wat hij of zij was. Iedereen raadde wij hij of zij was en mocht daarna een cadeau grabbelen uit een geprepareerde ton om vervolgens weer de dansvloer onveilig te maken.

Nadat we allemaal na een beestachtig gezellige avond weer onze kooitjes, manden, nestjes, muizenholletjes en andere nachtverblijven hadden gevonden, daalde de rust net als de sneeuw weer rustig neer in Hüttau. Hoewel Mandy eventjes haar draai niet kon vinden.. misschien toch maar wel een stukje voorlezen vanavond joke.
Nadat een heerlijke nachtrust wreed werd verstoord door Ricardo en aanhang geassisteerd door Roger die duidelijk nog in de chickendales fase was blijven hangen , was de dinsdag weer aangebroken.

Afijn.

Ontbijt was zoals altijd weer overdadig en lekker en - heel bijzonder- geen ei werd ' per ongeluk verkeerd meegenomen...
Zouden de deelnemer bang zijn geworden van die 3 kemphanen van gisteren...
Henk Vlieland liet zijn begeleiders ook de kaasplank roven door al zijn broodjes te laten beleggen met kaas.
Reken maar mee 2, nee 4 doe maar 6 of nee.. toch 8.

Vandaag heb ik een reporter meegestuurd met Henk Vlieland. Hier een kort verslag:
Terugkomend op de kaasroof van vanochtend!

Dat had Henk ook wel nodig want de ochtend begon met een zeer pittige rode afdaling ,na een gemiste afslag..  waarna Wim bijna al zijn haren uit zijn hoof ( grapje) trok. Henk trok zich er niet van aan en gelokt door een mooie beloning van een heerlijke warme chocolademelk  onderaan de piste ging er vol tegen aan.
Om de rest van de haren van Wim te sparen zijn we toch bij het tussen station weer naar boven gegaan. Toen wist zelfs Carlo de weg weer, dus de chocolademelk was snel binnen!
Omdat Henk zich sinds  gisteren al had verheugd op goulash mit spatelen konden we nog maar net 1,5 afdaling fixen voordat Henk zijn inwendige klok al de 1200 uur aantikte.
De goulash,  4 broodjes en de rabarber van Wim gingen er in als zoete koek, weg gespoeld met een sloot choco met slagroom.
Jullie begrijpen dat deze calorieën inname niet ongestraft kan blijven, dus vandaar dit abrupte einde...
We gaan weer skiën!!

Tot zover het verslag van de reporter Carlo ter plaaste.

Ander nieuws:

Maurice was met zijn groep langlaufers naar Obertaurn. Nou ja Langlaufers… Men had collectief besloten te gaan wandelen. Na de wandeling werd er genoten van een uitgebreide lunch. De meest heerlijke maaltijden werden genuttigd. Ook de zitsleetjes waren weer van de partij en werden er weer veel meters gegleden.
Ook de andere skiërs hebben een waanzinnige dag gehad. De zon stond hoog aan de hemel! Ik zag dat vele skiërs hun grenzen aan het verleggen waren. Collin van de zwarte piste af, Dorina een klein stukje zonder beugel. Wat waren we trots!!
Omstreeks 15.00 werden we allemaal opgehaald om heerlijk te gaan genieten van onze vrije avond. Nou ja vrije avond… Ik geloof dat er zo film gekeken gaat worden. Voor de dames onder ons is de beauty salon geopend. Daar kunnen de nagels grondig onder handen genomen worden. Ook worden op het moment van schrijven de spelletjes tevoorschijn gehaald. Ik kan niet beloven dat we vroeg naar bed gaan.

Meer daarover morgen meer. Morgen staat onder anderen rodelen op het programma….

Groeten uit het koude Oostenrijk


Woensdag 17 januari,
Nog even naar gister avond. Het was onze vrije avond.. Nou ja laten we zeggen geen hele gekke dingen. Wel was de pedicure aanwezig, de nodige nagels werden gelakt van zowel deelnemers als begeleiders. De film stond aan en ook enkele tafels waar fanatiek spelletjes gespeeld werden. Ook zag dat er velen met een gezichtsmasker opliepen en kleine pijntjes uit de schouders werd gehaald. We gingen dus opgepoetst en als nieuw op tijd ons mandje in.

Aan het ontbijt zaten we dus als herboren. Dat resulteerde de we zelfs voor 09.00 uur allemaal in de bus zaten onderweg naar onze bestemmingen.
De ski en langlauf dag zal korter zijn dan dat u van ons gewent bent. Want niet alleen deze disciplines stonden op het programma lieve mensen. Ook gaat er vandaag gerodeld worden en de lokale economie van Altenmarkt zou een piek gaan beleven.

De langlaufers hadden zich gesplitst: Mirella, Sabine, Renske, Marijke en Jet zijn gaan langlaufen. Jullie denken en Roel dan.. Die ging zo snel dat hij samen met de wandelaars grote ronde heeft geskied. Ewout in zijn supersonische rolstoel vermaakte zich kostelijk en liet dit ook op een hele duidelijke wijze horen.
De skiërs maakten al heel snel vele meters. De pistes lagen er fantastisch bij. Een korte koffiepauze en weer door.

Om 13.15 uur waren we allemaal weer bij de bus om ons te voorzien van normaal schoeisel. Hop en lopend naar de rodelbaan. Er waren een aantal deelnemers en begeleiders (waarvan ik de namen niet ga noemen) die niet wilde, ssssst durfde. Maar toen de eerste hun rit hadden gehad en gierend van het lachen uit hun sleetje kwamen, stonden de eerder genoemde vooraan in de rij. Wat een ontzettend leuke belevenis was het! Dit is iets wat mogelijk wel op de agenda blijft van reis 2!

Na de wilde ritten vetrokken we met de bus naar Altenmarkt. Er moesten namelijk weer veel cadeautjes gehaald worden voor het thuisfront. Ook de omzet van de lokale bakker werd aanzienlijk gespekt. Overheerlijke gebakjes zag ik in de mondjes verdwijnen. Met volle tassen en gevulde buikjes gingen we vervolgens met de bus naar het hotel.
 
Vanavond gaan alle remmen los. De Disco gaat om 20.30 uur open. Daar zal niet alleen gedanst worden. Ook gaan we opzoek naar zangtalent. Meer daarover in het volgend verslag.

Lieve groeten van ons allemaal!!Donderdag 18 januari

Wat een feest was het gisteren avond! Zoals jullie weten was het thema glitter. Nou glitter was het! Vanaf het moment dat ik mijn kamer verliet zag ik overal maar dan ook overal glitters… De eetzaal leek wel een echte club geworden.

Ook had ik jullie verteld dat we opzoek gingen naar zangtalent. Nou dat hebben we gevonden hoor! Renske onze presentatrice van de avond kondigde onze zangers en zangeressen aan. Ondersteund door tekst die af te lezen was op de grote tv konden we allemaal meezingen. Als er niet gezongen werd, galmde de feestmuziek door de spaekers waarop volop gedanst werd. Een impressie van de avond is natuurlijk te zien op de site. Er zijn ook veel filmpjes gemaakt. Ik kreeg al snel de indruk dat deze Nederland al snel bereikte.
De disco eindigde omstreeks 22.00 uur. Daarna werd er nog even nagenoten aan de bar. Wat een heerlijke groep is het ook!

Vanochtend werden we niet gewekt. We kregen namelijk de avond ervoor de opdracht om klokslag 07.00 uur bij de kamer van Marian te zijn. Marian is namelijk SARA geworden. Ik weet nu dat we met ongeveer 30 mensen op een kamer passen. Marian werd luid toegezongen en behangen met attributen met het mooie getal 50.
Na het ontbijt gingen we om 09.15 uur met de bus naar flachau om daar eerst de skiërs eruit te zetten. De langlaufers gingen daarna naar Kleinarl, de Jagersee.. Een prachtige omgeving!

De tocht om het meer werd zowel wandelend als langlaufend gedaan. Ik kan jullie vertellen dat alleen begeleiders vandaag gevallen zijn. Met de zorg van onze lieve deelnemers krabbelde ze weer op. De twee dames waarvan ik de namen niet mag zeggen werden vervolgens uitgelegd hoe het wel moest. Renske en Jet zijn die dag niet meer gevallen.


De skiërs waren zoals gezegd in flachau naar boven gegaan. De pistes lagen er ondanks dat het vannacht wat geregend had prima bij. Dusdanig dat meerdere meteen de dal afdaling gingen maken. Weer boven gekomen zag ik dat voor een aantal de vermoeidheid er aardig in gehakt had. Wat ga je dan doen? Natuurlijk lekker het terras op terwijl het zonnetje aan het doorbreken was. De hele middag bleef het zonnig en ontstonden er leuke gesprekken.

Op een gegeven moment keek ik de berg op en zag dat Albert de beugel niet om zijn lijf had. Los skiënd op de strakke commando’s van Rogier skiede Albert zelfstandig naar beneden. Het groot applaus was er dan ook te horen toen Albert bij het terras aan kwam skiën.  
Nog geen vijf minuten later keek ik weer de berg op en zag ik Dorina zonder beugel de berg af komen met Annette daarvoor skiënd. Ook voor Dorina een luid applaus! Met een brede glimlach stapte ze vervolgens het terras op!

Om 15.30 zaten we allemaal weer in de bus om ons voor te gaan bereiden op de Bonte avond. Ja lieve mensen onze laatste avond is weer aangebroken! We hebben vanavond dertien acts! Het beloofd een mooie, emotionele laatste avond te worden.

Lieve groeten van ons!! 

Share our website