De reizen

  • Home
  • Info
  • De reizen

De reizen

Ieder jaar organiseert SSO in januari vier reizen naar Oostenrijk. Deze reizen zijn als volgt verdeeld:

reis 1 is een reis met deelnemers met een lichamelijke en/of verstandelijke  beperking (combinatiereis)
reis 2 is een reis met deelnemers met een verstandelijke beperking

reis 3 is een reis met deelnemers met een lichamelijke beperking 
reis 4 is een reis met deelnemers met een verstandelijke beperking

Alle reizen worden per bus gemaakt, waarbij de bus tijdens de gehele reis bij de groep blijft voor het vervoer in Oostenrijk. De vertrekdag voor de heenreis voor alle reizen is vrijdagavond en na een nachtelijke rit bereiken we op zaterdagochtend onze bestemming in Oostenrijk. De terugtocht is ook op vrijdagavond om zaterdagochtend weer in Nederland aan te komen. De minimumleeftijd voor deelname aan de reizen is zowel voor deelnemers als voor begeleiders tenminste 18 jaar.
 

De reizen vinden plaats per bus. Deze bus staat de hele week ter beschikkingDe reizen vinden plaats per bus. Deze bus staat de hele week ter beschikking

De wintersportmogelijkheden

Alpine skiën

SSO biedt de volgende vormen van alpine skiën:

  1. Bi-Unique (zit-ski)  of de Dual zit ski
  2. Individueel skiën onder begeleiding

Deze diverse mogelijkheden zullen hieronder kort worden beschreven.

1. Bi-Unique (zit-ski)       

Bi-Unique (zit-ski)

2. Dual zit ski
 

Bi-Unique (zit-ski)

Voor mensen met lichaamlijke beperking die niet zelfstandig kunnen skiën.
Deelnemer neemt plaats op stoeltje en begeleider skiet achter deelnemer mee 

2. Individueel skiën

Individueel skiën met hulpmiddelen en begeleiding

 

Individueel skiën met begeleiding 

Langlaufen onder begeleiding 

Langlaufen

Langlaufen

Sneeuw  Wandelen

Wanneer skiën en langlaufen niet lukt, is het ook mogelijk om tijdens de week in Oostenrijk onder begeleiding te wandelen door het sneeuwlandschap.

Wandelen

Wandelen

Kosten van de reizen

De prijzen voor de reis en verblijf van een week in Oostenrijk bedragen in 2023;
- deelnemers: €  1110,-     excl huur en skipas
- begeleiders: €   410,-
 

Bijkomende kosten zijn de skipas (niet van toepassing voor begeleiders) en huur van ski's, schoenen en apparaten (bi-unique).

De kosten voor een skipas bedragen ongeveer € 250,- voor deelnemers.
Voor een aantal deelnemers en begeleiders geldt dat deze veelal zelf al een reis- en annuleringsverzekering hebben. Daarom bestaat de mogelijkheid dat iedere reisgenoot zelf kan bepalen welke verzekering er (nog) afgesloten moet worden. 

Verder heeft SSO een overeenkomst kunnen afsluiten met Klieber Ski Verleih. De prijzen voor het huren van skies, schoenen en stokken e.d. zijn opgenomen in de bevestiging van de reis. De deelnemers die gebruik willen maken van dual- ski of bi-unique betalen hiervoor een huurprijs van ca. € 85,-- / week.

Het hotel

Wandelen
 
Alle reizen verblijven in hotel Hubertushof in Hüttau. Hüttau is een rustig dorpje, dat op ongeveer een kwartier rijden van Flachau ligt. Het hotel is recent verbouwd en er zijn meerdere speciale kamers beschikbaar voor rolstoelgebruikers. Zodoende is het hotel zeer geschikt voor onze reizen. Ook de verzorging door de familie Mann en de rest van het team is altijd hartelijk en goed. Meer informatie over het hotel kunt u vinden op de website van het hotel, www.hubertus-hof.at

Het ski en langlaufgebied

Tijdens de reizen skiën we in het uitgestrekt skiparadijs van Filzmoos tot Altendorf, Sportwelt Amadé. Dit gebied bevat meer dan 350 kilometer skipistes en is uitgerust met vele moderne liften en kabelbanen. Sportwelt Amadé is het grootste skigebied van Oostenrijk en toegankelijk met één skipas. Tijdens onze reizen skiën we veelal in Eben, Flachau of Wagrain. Opgemerkt moet worden dat we tijdens de reizen en het skiën veel medewerking krijgen van medewerkers van het Skiverbund bij de liften.

De langlaufers maken, afhankelijk van de sneeuwcondities gebruik, van de loipes rond Flachau. Zijn de sneeuwcondities minder goed, kan veelal toch op een hoger gelegen loipe toch worden gelanglauft.

Voor meer informatie over het skigebied kunt u de volgende pagina's bezoeken:

free stats

Share our website