2014 reis 3 Reisverslag

Reisverslag Reis 3 - 24 januari t/m 1 februari 2014

Hieronder staat het reisverslag van reis 3. Op vrijdag 24 januari 2014 is reis 1 uit Nederland vertrokken en op zaterdag 1 februari 2014 keert deze reis terug in Nederland.

Het reisverslag van de hand van Bert Elferink, reisleider van reis 3, beschrijft van dag tot dag wat de groep beleeft heeft in Oostenrijk.
 

 

 

Nieuw: Gastenboek

Helemaal onder aan de pagina (of klik hier) staat het gastenboek van Reis 3, nu kun je dus niet alleen meelezen thuis maar ook je reactie op de verhalen of foto's geven!
 

Dag 7 - Vrijdag 31 januari

Om 7 uur opgestaan en het was al gauw een drukte in het hotel want er moesten een paar kamers leeg en dat is natuurlijk niet leuk als je weet dat je je kamer af moet .Maar gelukkig was iedereen op tijd voor het ontbijt en konden we op tijd vertrekken naar de ski piste.

Als eerste stapte onze langlaufers uit in Flaghau waar zij eerst richting Waghrein gingen, waar zij als ware bergbeklimmers een heuvel trotseerden die sommige hem wel drie keer deden ,na dit afmattende avontuur gingen zij naar Kause om van heerlijke lunch te genieten want zo’n ervaring moet gevierd worden .ikzelf ben deze morgen bij Marjolein in. het ziekenhuis geweest samen met Peter Z. en Nel K. waar het knuffelen overweldigend was. Want ja je licht in een ziekenhuis in het buitenland en dat is dan geen pretje. Volgens de berichten toen zou zij Zaterdag naar Holland terugvliegen om te gaan revalideren bij haar moeder. Wij hopen dus ook dat zij spoedig hersteld van haar blessure zodat zij ook weer aan het werk kan.

De skiërs gingen er in Altenmarkt uit en hebben daar nog vele mooie afdalingen gemaakt zodat het ook voor hun een hele mooie week is geworden.De meeste hebben een heerlijke blos op de wangen gekregen en dat is een teken dat ze een super week hebben gehad.En nu dus voldaan terug gingen naar het hotel.

Naar het laatste diner was het afschijd nemen van Hubert,Birgit en personeel, was het ook afscheid nemen van Mathea en Hans want zij blijven nog een week voor reis 4 .Om 20.00 uur zit iedereen in de bus en na een laatste afscheidsrede van Hubert ging de bus richting Holland waar zij om 7.uur aankwamen voor een Hollands ontbijt .om 9.00 uur ging de bus verder naar Utrecht en daarna na Rotterdam .

Hierbij wil ik alle deelnemers en begeleiders en met name Peter Zwanenburg bedanken voor hun inzet en prachtige week die we met elkaar mochten hebben.

Namens Bert en Peter,

Hans.

 

Dag 6 - Donderdag 30 januari

Op de een na laatste dag hebben we bericht gekregen dat Bert om 06:00u opgehaald is in het ziekenhuis en via Innsbruck naar Zestienhoven ( Rotterdam) gevlogen is, en daar vandaan met een ambulance naar zijn geliefde Ans is gebracht.
 
Marjolein zou om 09:00u geopereerd worden maar door verschillende spoedgevallen is dit uitgesteld tot rond het middaguur. De operatie is goed verlopen, ze is alleen een kilo aangekomen in haar rechterbeen en zal voortaan bij iedere winkel door het personeel aangesproken worden of ze misschien niet vergeten is wat af te rekenen. 
Ze had alleen wel veel pijn maar dat is met pijnbestrijding bestreden. Ze is een bikkel!!!.
 
Verder hebben de biuniques weer hele mooie afdalingen gemaakt en heeft Karin , een nieuwe skibegeleider geprobeerd haar biunique diploma te halen met de reisleider als inzittende.
Ze is hier glanzend voor gezakt want de reisleider is na 2 uur eindelijk onder de sneeuw vandaan gehaald en is met jagermeister weer naar zijn normale temperatuur gehaald. 
De reisleider, eigenwijs als altijd, blijft toch geloven in Karin haar kwaliteiten en hoopt haar volgend jaar toch na bewezen vaardigheid te kunnen belonen met dit felbegeerde diploma.
 
De langlaufers hebben Radstat en omgeving laten smelten door weer de snelheid er flink in te houden, hier en daar zijn zelfs verschroeide graspollen gezien. Ze gaan dit vrijdag wat voorzichtiger aanpakken om de loipes ook voor anderen toegankelijk te houden. Want laten we wel wezen, we zijn een sociale stichting !!!!!!.
 
Na een heerlijke dag met zongekleurde koppies zijn we weer in het hotel aangekomen. En na het diner zijn we rond half negen begonnen aan een aangepaste bonte avond. Na eerst 4 nieuwe gedichten van Ella te hebben gehoord, die vol trots en passie vertelde en een ieder weer op de gevoelige plek wist te raken was de beurt aan Huub en Nel. 
Die in een Oostenrijkse lederhose en dirndel jurk onder in een mooie slinger gedraaid werden en onder het zingen van ' over 25 jaar zullen wij nog steeds ' eigenlijk moesten beloven de komende 25 jaar nog steeds mee te gaan met de sso . Wat zij ook trouw beloofden. Hierna zijn er verschillende spelletjes aan de tafels gespeeld en ook aan de bar werd aardig gebluft. Kortom, het bleef nog lang onrustig in Huttau.
 
Peter
 

Dag 5 - Woensdag 29 januari

De woensdag begon met een helder blauwe hemel en slaperige hoofden. Na het ontbijt was iedereen vol goede  moed om weer vol gas te gaan skiën, bi-uniquen of langlaufen. Bert, onze voormalige reisleider was vol goede moed om naar huis gevlogen te worden maar heeft door slechte logistiek en persoonsverwisseling letterlijk en figuurlijk zijn vlucht gemist.
 
De logistiek daarentegen bij de nieuwe reisleider is up to date en heeft daarom als goede herder al zijn Schaapjes met behulp van de chauffeur Theo op de juiste weides (skipistes of langlaufloipes) gestald.
 
Na een zeer positieve toespraak en de eis dat er niks gebroken mocht worden ging ieder zijns weg.
 
Walter, als begeleider van Henk Buunk heeft de skibus naar Flachau genomen en heeft flink gehamerd dat Henk meer aan zijn techniek kan verbeteren en dit heeft er toe geleid dat daar geen ongelukken zijn gebeurd, Walter, bij deze dank!
 
Bij de langlaufers zijn alleen de snelheidsrecords gebroken ( daar is de reislijer content mee) Ella, Jalbert, Fred, Iris, Hilde en de begeleiders bedankt daarvoor.
 
Bij de biuniques is door een ieder ook gehoor gegeven aan de vurige wens van diezelfde reisleider. Hij moest zelf wel aan de bak omdat Mels en Nel op visite waren in het ziekenhuis bij Bert en Marjolein waar tranen van het lachen zijn gevallen. 
 
Na een heerlijke dag op de pistes was een ieder weer blij dat de bus er was en werd er in de bus weer veel gelachen en opgeschept over de geleverde prestaties en ook een heerlijk drankje genuttigd.
 
Na het diner ( voortreffelijk weer zoals altijd ) was er weer het traditionele rondje om de kerk waarbij ook de pinautomaat zoals gewoonlijk met naïeve nieuwe begeleiders in een groot bombardement tot sneeuwwitjes Privé pinautomaat omgetoverd werd. Dit was niet de schuld van de boze heks trouwens.
 
Na ook door de plaatselijke bewoners getrakteerd te zijn op een openlucht curve baan , waar demo's aan ons werden gegeven kwamen we al snel tot de conclusie dat niemand wat snapte van de spelregels, zelfs de dorpelingen niet😄. Maar dat drank de belangrijkste regel bij hun was.
 
Na terugkomst bij het hotel werden we weet blij verrast opgewacht door Hubert en Birgit en kregen we heerlijke warme gluhwein wat ook door ieder meermalen werd genuttigd om de kou uit de lucht te halen want verdikkie, wat was het koud !!!!!!
 
Verder werd er aan de bar nogmaals de dag onder het genot van een pinda en een biertje, wijntje of koffie doorgesproken waarna een ieder weer op tijd Zijn of haar mandje opzocht.
 
Peter z en Peter t
 
 

Dag 4 - Dinsdag 28 januari

Vandaag even tijd om een minder leuk berichtje te schrijven.

Jullie zullen allemaal wel gezien hebben dat Hans geschreven heeft dat ik (Bert) een paar dagen bed moet houden.

Wat is er gebeurd:

Zondagmiddag heb ik tijdens mijn eerste afdaling van die dag een ski verloren. Mijn linker ski vloog uit en als een ballet danser moest ik op een been verder. Dit ging goed tot ik een behoorlijke heuvel tegen kwam. Meestal probeer ik die te ontwijken maar op een been was dat iets te veel van het goeie. Na een driedubbele rietberger en een dubbele Flic flac met linkse binnendraai ben ik ter aarde gestort op mijn linker schouder die krak zei en vervolgens doorgedraaid op mijn buik en rug terwijl mijn ski een beetje achter bleef.

Veel pijn. Ik kon niet meer staan.

Naar het ziekenhuis in Altenmarkt vervoerd en daar heeft men foto’s gemaakt en mij het volgende mede gedeeld: Linker schouder gebroken (scheurtje in bot) en de rechter enkel gebroken (operatie ws noodzakelijk). Verzekering wil graag dat operatie in Nederland wordt uitgevoerd. Ik zal dus woensdag (eventueel donderdag) naar huis vervoerd worden met ambulance om daar verdere behandeling te ondergaan.

Peter Zwanenburg heeft het reisleider schap overgenomen en Mels Sijpkes is dus ski coördinator geworden.

Nagekomen bericht: vanmiddag (dinsdag) is er nog een ongevalletje gebeurd. Marjolijn Dijkhuizen is gevallen en heeft hierbij haar been gebroken… nadere informatie volgt zsm.

Groet,

Bert

 

Dag 3 - Maandag 27 januari

Ook deze dag begon weer met veel sneeuw, maar Theo was al vroeg bezig om zijn bus zoveel mogelijk sneeuw vrij te maken. Maar ja toen wij in moesten stappen begon er een geweldig sneeuw gevecht en de bus stond er middenin (dus dan ken je wel raden). Met de skiërs en Langlaufers uitgestapt in Altenmarkt, en dat was boffen de zon begon te schijnen en dat met de verse sneeuw leek het wel Mallorca.

Omdat onze geliefde reisleider vermoedelijk enige dagen uitgeschakeld is heeft Peter Z. het reisleiderschap overgenomen van broer Bert, maar ja toen hadden we geen Peter T als skicoodinator en dus werd met meerderheid van stemmen Mels gekozen tot coördinator als Mels T. Maar hij vond alleen het oranje hesje op zijn fel gele jack niet staan dus heeft hij dat hesje bij zijn deelnemer aangedaan. Het is voor de skiërs een geweldige dag geworden.

Onze langlauf groep had het toch wat moeilijker, zij moesten in de morgen in half dichtgesneeuwde loipes hun weg weten te vinden wat soms leuke momenten opleverde.

Maar zij lieten zich niet kisten in de middag zijn zij naar Reitdorf gegaan waar zij in vers getrokken loipes hun weg vervolgden. De nieuwe langlauf begeleiderster Mathea liet zich niet onbetuigd en volgde Ella alsof ze al jaren op de latten staat. Maar ook Fred die al jaren meegaat mistte Nico niet want hij gaat nu samen met Jannie en Wiebe gaat met de dames op stap (Iris en Hilde) .Ook Jan laat zich niet onbetuigd om met Jalbert overal van af te gaan.

Onze dag werd besloten met een kegelavond met vooraf een diner bestaande uit een goed gevulde soep, daarna Hollandse patat met een stuk Oostenrijk vlees. Met als toetje ijs met slagroom.

En toen het kegelen wat op sommige momenten veel van de lachspieren werd gevergd soms kwam de bal niet aan of gingen de handen met de bal mee ,maar ook nu is iedereen gelukkig heelhuids terug gekomen,

Namen Bert en Peter Z., Hans

 

Dag 2 - Zondag 26 januari

Om 7 uur stonden wij op en het had al de hele nacht gesneeuwd dit gaf een heel mooi Oostenrijks sfeertje. Om 9 uur Vertok de bus richting Altemarkt maar eerst werd Peter T. bevorderd tot coördinator alpine wat door iedereen met een hartelijk applaus werd ontvangen, ook mocht hij een oranje hesje aan iets wat hij al jaren wilde.

Onze nieuwe deelnemer Rick is gaan snowboarden iets wat onmogelijk leek maar het ging de eerste dag al voortreffelijk ook de nieuwe begeleiders deden heel goed mee dus dat beloofd wat deze week. Iedereen denkt nu dit is niet Bert die dit schrijft, maar onze Bert moet even het bed houden dus neemt Hans het voor hem waar, het vervolg van deze storie hoort u ongetwijfeld deze week.

Onze langlauf groep kon helaas niet langlaufen omdat het de hele dag heeft gesneeuwd en er nergens loipes waren getrokken en dat was geen probleem voor deze ploeg, dan gaan we gewoon wandelen en sneeuw gevechten houden wat in St. Martin voor veel plezier zorgde.

In de avond was het een drukte van belang er waren een aantal praat groepen en er werden allerlei spelletjes gedaan dus de sfeer is ook hier weer geweldig.

Met de groeten Bert, Peter en Hans

 

Dag 1 - Zaterdag 25 januari

Hallo allemaal, hierbij het eerste verslag van reis 3:
 
Busreis - vermoeiend maar heel leuk. Op een paar filetjes na verliep de reis goed. We kwamen aan rond een uur of 11.00 uur en werden zoals altijd allervriendelijkst begroet door Hubert en Birgit, en door Hans en Jan die ons al een dag vooruit gereisd zijn.
 
Na genoten te hebben van de heerlijke lunch zijn we met een aantal personen gaan oefenen in Altenmarkt met de bi-uniques. Midden op de piste tijdens de eerste afdaling die we maken wordt Mels S. geroepen. Wat schets onze verbazing: Gino van Transnordic herkent Mels aan zijn karakteristieke stemgeluid. Detail: zij hebben elkaar tot nog toe alleen maar voor werk via de telefoon gesproken, maar elkaar nog nooit in levende lijve gezien. (Wie weet volgt hier nog een mooi sponsorcontact uit…)
 
De achterblijvers zijn gezamenlijk het dorp gaan verkennen en uiteindelijk in de plaatselijke kroeg beland. Nico, zoals je op de foto kunt zien is dit eigenlijk iets dat wij liever niet doen. Maar helaas, iemand moet het doen.
 
Het is nu 20.30 uur en op dit moment sneeuwt het. Onze nieuwe skicoördinator heeft een aantal capaciteiten van de vorige skicoördinator overgenomen. Op dit moment wordt hij onderhanden genomen door maar liefst twee fysiotherapeutes, iets wat de vorige nooit gelukt is.
 
Onze nieuwe deelnemer Rick is zich op dit moment aan het verkneuteren, want we gaan morgen proberen met hem te snowboarden. De spanning op de gezichten van onze nieuwe begeleiders Karin, Siebren en Edwin is duidelijk af te lezen, aangezien zij morgen de vuurdoop krijgen. Een aantal deelnemers is inmiddels al naar bed om bij te komen van de vermoeiende maar leuke reis. Het vermoeden bestaat dat de rest spoedig volgt.
 
Met de hartelijke groeten,
 
Bert de Reislijer

 


Gastenboek

Praat mee of geef je reactie op de reisverslag van reis 3 hieronder:


Share our website