2014-1

Het weer was goed vandaag al was het bij de Wagraine rote 8 er (lift) wel een beetje slecht weer voor nieuwsgierige mensen: mist met een zicht van 20 tot 25 meter. Boven bij het tussenstation was het echter een strakblauwe lucht. En als je boven was kon je op de wolkendeken kijken, een fantastisch uitzicht.
We hebben een aantal nieuwe mensen bij ons en ik moet eerlijk zeggen: het is een aanwinst voor de stichting. Kevin was met Peter aan het oefenen en ik kan nu al vertellen dat Peter aardig wat vorderingen maakt met het skiën. Ook Kevin begint aardig de ontdekken wat de sneeuw is. Paar keer gevallen maar hij blijft optimistisch en vind het geweldig om in de beugel naar beneden te suizen.
Bij de bi-uniquers eigenlijk geen nieuws. Alles ging hartstikke goed. Het geluk is dat we een aantal ervaren deelnemers hebben die het leuk vinden om de iets onervarene begeleiders te vertellen hoe of ze het beste naar beneden kunnen gaan. Het werkt uitstekend: complimenten voor Miriam, Caroline, Danielle, en Michiel. Ze hebben het gepresteerd om de hele dag heelhuids beneden te komen zonder te vallen.
De langlaufers hebben het ook goed gedaan, al was het vandaag wel ‘laufen’ maar dan zonder ski’s. De sneeuw, of daar waar de sneeuw moest liggen was groen van kleur of een waterbadje. Vandaar dat ze een aantal keren moesten lopen.
Morgen gaan we met zijn allen naar Altenmarkt. Daar zijn mooie brede pistes waar de skiërs en bi-uniquers makkelijk in en uit kunnen stappen.


Dag 1: zaterdag 11 januari 2014
Hallo allemaal
Hier het eerste verslag van reis 1 naar Oostenrijk .
Naar een rustige nacht in de bus kwamen wij om 11.30 uur in Huttaü aan voor een hartelijk ontvangst van Birgit. Hubert en Dany ,waarna wij het verbouwde restaurant gingen bekijken want alle deelnemers en begeleiders die eerder meegeweest waren,waren erg benieuwd hoe het was geworden. Allen waren het er over eens dat het prachtig was geworden,maar wel dat het er anders uitzag.
Zo’n eerste dag in Oostenrijk loopt meesstal chaotisch maar ook die zijn we weer doorgekomen
De meeste waren nog erg loom van een nacht in de bus ,maar er moest in de middag wel geoefend worden met de apparaten dit onder leiding van Onze allervriendelijkste Bert ,deze middag bracht weer een verrassing voort, in de persoon Patrick die een talent achter de Bi-Unique.
Ik denk dat we volgend jaar nog weinig agenten in Twente zullen zijn en in Huttaü zitten wij helemaal veilig
Ook het diner was weer voortreffelijk ,al is het wel een buffet geworden. Als ik dit schrijf gaan de meeste mensen al naar hun bed ,want morgen worden we gewekt door Stephan en Rick .
Het vervolg Morgen
Share our website