2016-1

Dag 1 
Hallo Nederland

Hier het eerste reisverslag van reis 1 naar Oostenrijk.
Na een hele nacht in de bus gezeten en gelegen kwamen wij om 10.30 uur aan in Huttau waar wij zoals altijd hartelijk werden ontvangen door Birgit en Hubert de uitbaters van hotel Hubertushof. Nadat iedereen zijn kamer had geinspecteert was het goed toeven in en buiten het hotel.
Na de lunch zoals gebruikelijk eerst na Herr Klieber van de Skiverlei om de nodige ski's te huren of te kopen, zodat eder de volgende morgen op prachtige skie's te kunnen staan.
Daarna door naar de ski piste om kaarten te kopen en om de nieuwe begeleiders de kans te geven om met de Bi-unique kennis te kunnen maken.
Maar zoals zo vaak moesten twee ervaren begeleiders toch noch even over de kop te gaan , gelukkig ging dit zonder schade.
Onze twee nieuwe begeleiders [ Ernst Lemm en Peter Bakker ] kwamen zonder kleerscheuren naar beneden zijn met lof geslaagd.
heden avond is het al akelig rustig ,waar ik alleen de stemmen hoor van 'n paar brabanders die nog een potje aan 't liegen zijn.

Met de slaperige groeten HansDag 2 
 
Hallo lieve mensen uit Nederland en omstreken

Dit is het verslag van dag twee : Het weer is ook hier heel wisselvallig ,bij de skipiste van de Rote8er in Wagrein was het de hele dag mistig en alleen op de top was het zonnig .
De skieér en de Bi-unique's zijn de hele dag lekker bezig geweest ondanks dat de sneeuw van matige kwaliteit was,hierdoor is er een klein ongelukje gebeurd met alleen wat schaaf wondjes. Ook waren er twee deelnemers met hun begeleiders die het niet zo nauw nemen met de tijd ,zij kwamen 10 minuten te laat terug , maar het is hun vergeven.
Vandaag ben ik met de wandelaars en langlauffers mee geweest.
Helaas is er in het hele gebied rond Flagau geen loipe te bekennen ,er licht in het dal te weinig sneeuw om een loipe te trekken, dus dat werd wandelen in Gnadenalm. dit gebied licht voor de kenners ongeveer 5 km van de Obertaurn en licht op 1270 meter, ook her was geen loipe getrokken.maar het voordeel hier was dat we hoog genoeg zaten dat we in de zon hebben gewandeld.De groep wandellaars groep bestond dus uit Andrie ,Corinne Joke van N. en John,en met hun begeleiders Riet C, Riet F. ,Joke van Z. en Ans.
Zij werden verder mentaal geteunt door Theo en Hans.
Hedenavond is er een grootse bingo aan de gang met ook nu weer schitterende prijzen die door enkele sponsers werden gedoneertzodat iedereen tevreden naar bed kan gaan. 
Vervolg morgen.

Met een fijne groet Hans
 

Dag 3

Hier het verslag uit een beginnend wit landschap.
Onze tweede dag dat we gingen skieen of wandelen begon zonnig met hier en daar en beetje mist, maar algauw ging dit over in bewolking .
Rond de klok van twaalf ging het regenen wat later werd het fijne sneeuw, Toenwij rond !6.00 uur weg gingen waren het al grote vlokken zodat het landschap er weer wit begon te zien.
Morgen zal ik meer over de sneeuw conditie vertellen.
In de morgen hadden Theo en Michiel een menings verschil over wie er nauw voorrang had op het parkeer terrein bij de Rote8er,was het theo met de bus of Michiel in zijn rolstoel.
UIteindelijk heeft Michiel gewonnen .
Toen dit probleem was opgelost ging iedereen zijn weg ,de alpine skieérs dat zijn Luc met Jorine,Frederique met Gerben .Tom met Ton en Frank. Kelly met Estheren tot slot Etinne met Marlies, zij gingen snel naar boven om toch maar te genieten van de sneeuw want uiteindelijk zijn we daar voor gekomen
Rond de klok van 4 inde bus naar het hotel omdat we in de avond naar de disco gaan ,maar daarover morgen meer.
Eenaantal deelnemers en drie begeleiders zijn achter gebleven omdat voor hun dit een te grote belasting is Ook speelt de vermoeid een rol !

Grusse uit een sneeuwerig Oostenrijk  Hans

Dag 4

In een sneeuw wit landschap begon onze vierde dag,het heeft gisteravond nog een beetje gesneeuwd en verder de hele nacht niet meer : [chade]
Maar de zon scheen en de hele ploeg ging op pad .Maar geloof het niet rond het middag uur ging het weer sneeuwen.
Onze wandelploeg gingen met de bus richting Zell am Zee een vriendelijk stadje met een groot meer.maar zij werden naar een uurtje gestoort door hevige sneeuwbuien.
Dus in de bus en terug naar het hotel .
De skieérs zijn werderom naar de Rote8er gegaan waar de sneeuw conditie werderom weer wat beter was geworden
zodat zij zich heerlijk konden uitleven in die witte massa.
Onze Bi-unique groep bestaande uit:
Ferdy - Ernst  : de slopers
Peter B- Annegien  :  de genieters
Peter Z - Ype  :  Estherfans
Jack - Carolien  : de bezige bijen
Patrick - Kevin  :  de stille maten
Bob - Michiel  :  vier handjes op een buik
Jolien - Miriam  :  de lachenbekkies
En Michel de wilde
Ook zij gingen als beesten tekeer om zo veel mogelijke afdallingen te maken. en zeker weten hebben zij dat ook gedaan,proficiat geweldig wat zij hebben geprecteert .
Ik heb deze middag dus verschillende sneeuwmannen en vrouwen gezien,en dat doet mij deugd.
In de avond hebben wij een geweldige vossenjacht gehad geleid door Marlies en Ernst die een heel andere soort jacht hadden opgezet als dat we gewend waren ,Jullie twee heel hartelijke dank hiervoor, iedereen heeft er van genoten, maar ik denk dat foto's meer zeggen dan dat ik hier kan schrijven.

Met een vossen groet   Hans

Dag 5

Ook deze dag begon met een nieuw laagje sneeuw , die in de loop van de dag werd aangevuld met nieuwe sneeuw.
Als het vandaag ophoud met sneeuwen bestaad de kans dat er morgen misschien gelanglaufd kan worden, want als het blijft sneeuwen worden er geen nieuwe loipes getrokken.
De wandelploeg gingen zouden gaan winkelen in Radstad maar dat kon helaas niet doorgaan omdat er geen goede parkeerplek te vinden was .Dus toen maar door naar Altenmarkt om daar de nodige inkopen te doen.
De gehele ski ploeg waren wederom naar de Rote8er gegaan en hebben daar de nodige afdalingen gedaan .Want iedereen moest om 1 uur in de bus zijn om af te reizen naar Filzmoos voor de jaarlijkse arreslee tocht .Deze tocht is mede mogelijk gemaakt door 2 gulle sponsors .
Enigste naardeel van deze arreslee tocht was dat het er zo hard sneeuwde dat er niet veel van de omgeving te zien was { maarja we komen toch voor de sneeuw }
Maar aan de blijde gezichten te zien had iedereen genoten .Al waren er een paar watjes die niet mee gingen ,en liever de kroeg opzochten om zich daar te vermaken.
Hedenavond geen avondprogamma maar wel een drukte van belang want iedereen is druk bezig met de voorbereiding voor de BONTE AVOND maar daarover later meer

 
Met de sneeuwgroeten Hans

Dag 6

Deze dag begon eens anders dan de andere dagen: de zon scheen 's morgens al volop en die zal dan ook de hele dag schijnen .
De wandel en langlauf groep vertrok deze morgen onder leiding van John naar St Martin met als gastloper Bert . Maar ook in St Martin lag er al veel sneeuw, ook hier waren er nog geen loipes getrokken ,en was het wandelen iets te zwaar in de bergen sneeuw. John zat met zijn handen in zijn haren wat gaan we nu doen.Terug naar de skieers .
Na overleg wilden ze allemaal in de gondel van de Rote8er mee naar boven ,dit ondanks dat er sommige mensen hoogtevrees hebben..... maar zij lieten zich niet kennen!
Zo werd het voor hen een onvergetelijke dag.
De skieers gingen ook deze dag alle kanten op. Zelfs twee Bi-unique's gingen naar de Flying Mozart om dat gebied te verkennen.
Om vier uur terug naar het hotel waar het meteen een drukte van belang was met de voorbereiding voor de BONTE AVOND .
Na het diner werd de zaal in orde gebracht en kon de Bonte avond echt beginnen, en gezien het programma zal het wel laat worden.
De avond werd gepresenteerd door Joke en Kevin en de techniek door Ernst en Patrick.
De volgende Acts passeerden de revue:Kevin met een lied,KellyBob en Michel met K3, Gerben met een lied uit Suriname en een paar moppen.
Bob ,Michel en Jack als Ivan Heilen met de wilde boerendochter. Ype en Jorien met Over de Rooie en  Stefan ging echt over de rooie door Patrick.
Toen heeft Hans twee duimen uitgereikt aan Theo en aan Hubert en Birgit voor hun verdiensten.
Als laatste voor de pauze Ton en Frank met hun creatie uit de muppetshow van de oude baasjes.
Na de pauze Andrie en Corinne met poesje mauw, Mirjam Annegien en Tom deelden heel veel bedankjes uit En zongen een zef gemaakte rap.Marlies en Etienne zongen samen een lied.
Jorien ,Joke en Frederique hadden last van een kapot autootje. Luc had weer een paar moppen over de Hollanders.
Tot slot: Ferdy en Ernst hadden een neuzen show bedacht wat uitliep op wie heeft de grootste neus
Alle tafels en stoelen aan de kant voor de " grand finale"  YOU NEVER WALK ALONE , waarbij bijna het dak van het hotel eraf ging.
Zo'n avond kan niet voorbij gaan zonder een ontgroening aan de bar en dat wordt verzorgd door Hubert ,zodat het een latertje werd.

Met de bonte groeten Hans

Dag 7

De laatste dag in de sneeuw .
De wandel ploeg gaat vandaag naar Flachau om te genieten van de zon en sneeuw ,want afgelopen nacht heeft het weer gesneeuwd.Helaas.... ze hebben maar tien minuten van de zon kunnen genieten . De lucht trok dicht en even later begon het weer te sneeuwen. maar niet getreurd ze kunnen lekker wandelen .
De skieers gingen naar de Rote8er om de laatste uurtjes op de piste door te brengen.
Ype en Michel hielden het voor gezien deze dag en hebben zich vermaakt in de Aprés ski bar , waar zich in de loop van de dag meerdere deelnemers en begeleiders bij voegden.
In de middag was het inpakken van de aanhanger en het inleveren van allerlei attributen: een waar gevecht om dat voor mekaar te krijgen,maar het is toch weer gelukt.
Toen met zijn allen naar de Apres ski bar waar het een drukte van belang was en menigeen B25 verorberde.
Om drie  uur kwam Herman van Huber reizen ons ophalen om ons naar het hotel te brengen.
Om 18.00 uur ons laatste diner van deze reis gevolgd door de medaille uitreiking  met een praatje van de begeleider naar de deelnemer toe.
Einde reis,Wat heb ik genoten van alle deelnemers en begeleiders die zich allemaal voor 100 procent zich hebben ingezet.
We gaan proberen om 20.00 uur te vertrekken ,maar hierover morgen weer.

Met een apres ski groet Hans

Dag 8

Nadat we gisteren om 20.20 uur vertrokken in een sneeuwerig landschap ging het goed, tot we bij de grens kwamen : we werden aangehouden door de politie, die een cotrole wilden uitvoeren, wat een vertraging opleverde van 25 minuten! Ook bij Munchen was het weer zo"slecht dat er heel rustig gereden moest worden , maar gelukkig werd daarna het weer beter zodat we om 8 uur in de morgen in Zevenaar aankwamen voor ons afscheids ontbijt.
In Zevenaar stapten  20 mensen uit ,waarna de bus doorreed naar Utrecht voor 11 mensen om in Oosterhout de laatste 5 mensen te droppen .
Toen was reis 1 verleden tijd voor dit jaar.
Hierbij wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt,
BEDANKTBEDANKTBEDANKT      

 Met de vriendelijke groeten Hans

Share our website