2023-1

 Zaterdag 7 januari

Op vrijdagvond vertrokken we met goeie zin vanuit Utrecht. In Zevenaar in druilerg weer het tweede deel van onze ploeg aan boord gehaald en mooi op tijd de grens over!Aan boord was het nog erg lang heel gezellig maar uiteindelijk zoemde de bus stilletjes Duitsland door. Bij het opkomen van een prachtig zonnetje boven de eerste toppen van de Alpen werden we zachtjes wakkergemaakt door onze opgewekte reisleider. Alles verliep op rolletjes en na het uitladen bij het hotel en de welkomstlunch van Hubert, Birgit en hun zoon Daniel is iedereen lekker gaan doen wat moest of waar en zin in had. Beetje oefenen met de bi-uniques en blindenrekken voor de nieuwe begeleiders.
Beetje lachen en helpen door de ervaren begeleiders. Beetje wandelen en een drankje halen bij het plaatselijke cafe. Beetje rustig uitpakken, slaap inhalen of lekker bijkletsen. De piste ligt er op zich goed bij maar kan nog wel wat verse sneeuw gebruiken, gelukkig is het eind van de winterse lente voorspeld, later deze week. Voor We het wisten zaten we al met de hele ploeg aan het avondeten! Na het eten waren somigen nog ontzettend druk met een bi-unique repareren, een vervangend avondprogramma bedenken, de volgende dag voorbereiden of een tekstje schrijven. Tot morgen!

Zondag 8 januari

Vandaag dus de eerste echte skidag.
De zon scheen prachtig over het dal en de bergen, dus een mooie dag om te beginnen. Na het ontbijt was iedereen goed gemutst in de bus gestapt, hetzij met de lift, hetzij via de tredes. Aangekomen bij de Rote 8er hebben we alle disciplines klaargezet, of de lift in begeleid. Zoals altijd op een eerste dag moet iedereen zijn weg, spullen of skipiste zoeken. Wonderwel is dat gelukt en konden de eerste losse skieërs de lift in om de eerste afdaling te maken.
Luc was als eerste weer beneden om vol enthousiasme weer de lift in te gaan. De dame en de heer die gingen skiën met de blindenbeugel, Miranda en Kevin hebben met hun begeleiders ook de piste verkend en kwamen vermoeid, maar voldaan en met een glimlach van oor tot oor beneden.
De Bi-uniquers Carolien (die toevallig vandaag ook nog eens 52 geworden is en die meerdere malen vandaag onder luid "lang zal ze leven" de afdalingen heeft gemaakt) Ype, Soe, Lisa, Bo en Gerben hebben ook de pistes gezien en goed bevonden voor de rest van de week.
We hebben allemaal een heerlijke dag gehad en als het goed is komt er vannacht weer een aanvuling op de sneeuw, dus daar worden we al bij vorbaat blij van.
Op het moment dat ik dit schrijf is er een hilarisch mooie Pubquizz bezig, gepresenteerd door onze Reinoud, waar natuurlijk weer heerlijk gelachen en gediscussieerd wordt.
Ik sluit af met een fijn gevoel dat iedereen inclusief de begeleiding enorm hun best hebben gedaan en enorm genoten hebben van deze eerste skidag (en in de wetenschap dat Carolien voor iedereen nog een heerlijke versnapering deelt in verband met haar verjaardag) dus een prachtige dag.        
 

Maandag 9 januari

Vanochtend regende het in Hüttau, daardoor dachten heel veel mensen die nog weinig ervaring in Oostenrijk hadden met het weer, dat de dag in het water zou vallen. Maar de ervaring van de oude hap (word nog wel eens onderschat) leert dat in de hoger gelegen gebieden het dan kan sneeuwen. Maar toen we bij de Rote 8 aankwamen regende het daar ook, maar als donderslag bij regen veranderde de regen in sneeuw. En dat viel ook zeg, hele bakken. Alles werd prachtig wit, ook onze skibrillen. Iedereen trok er dapper op uit om gebruik te maken van de dikke laag verse sneeuw. We hebben hard gewerkt (vooral de begeleiders van de bi-uniques) en hard gelachen als iemand langzaam omviel in de zachte witte deken. 
Tijdens de lunch bleken een paar mensen een afslag gemist te hebben maar met vereende krachten werden die weer binnengehaald. 
Omdat het nogal zwaar werken was, ging een deel aan het begin van de middag alvast terug naar het hotel om bij te komen en de begeleiders wat rust te gunnen.
De rest die nog aan het skiën was kwam rond 16:00 uur weer bij de bus met blije, vermoeide gezichten.
We zijn blij met de nieuwe delnemers die zichtbaar genieten in de warme poel van de S.S.O., maar ook de nieuwe begeleiders zetten zich met hart en ziel in, en komen ook soms naar me toe om te vertellen dat ze nooit gedacht hadden dat dit zulk mooi werk was (met de nodige emoties soms, wat mooi is om te ervaren).
Dus we zijn blij met deze nieuwe aanwas. 
Morgen meer,  
Groet van de reislijder

Dinsdag 10 januari

Vanochtend natte sneeuw in Hüttau en serieuze sneeuwval op de piste. Iedereen vertrok goed ingepakt naar boven. De verse sneeuw gaf een flinke laag waardoor het weer hard werken was maar ook wel een lekker zachte deken opleverde. En dat was regelmatig ook wel heel fijn, dat landt zo lekker! Met vereende krachten en creativiteit hebben we alles en iedereen weer veilig naar het hotel gekregen.
Luc heeft vandaag kunnen genieten van zijn ijskoffie! Daar had hij al een hele tijd zin in. Hij heeft vanmiddag ook een afdaling in een bi-unique gemaakt. En Tom heeft de afdaling naar Flachau gemaakt, we zijn trots op zijn prestatie!
Vanavond werden we na het rondje om de kerk van Hüttau getrakteerd op glühwein. Er zou normaal gesproken een dansavond zijn in het MusiStadl maar vanwege het WK (vrouwen slalom nacht) kon dat niet doorgaan. Dat drukte de pret niet want het was nog lang erg gezellig beneden.Woensdag 11 januari

In de ochtend hebben we allemaal kunnen genieten van een prachtige piste in een mooi zonnetje. Tussen de middag aten we wat in het restaurant en al heel snel was het tijd om in de bus te stappen voor de meesten. Alleen Kevin, Tom, Peter en Gerrie gingen nog lekker doorskiën. De rest stapte uit in Filzmoos voor een rit met de arrensledes. 
Eerst natuurlijk het traditionele glas Schnapps (of de alcoholvrije variant ervan) en dan allemaal instapen. Bedolven onder dikke dekens konden we onze ogen uitkijken naar het mooie landschap dat was ontstaan door de sneeuwval van de afgelopen dagen. De paarden trokken de sledes met rinkelende kettingen, de hond rende vooruit en weer terug en blafte om de boel aan te moedigen en George (Zjorske) jodelde erop los. Dus er was voor de slechtzienden ook wat mee te maken. 
Eenmaal boven bij het restaurant aangekomen, konden we direct aaanschuiven voor een drankje en wat lekkers. In de tussentijd werd het pad van het restaurant naar de stallen sneeuwvrij gemaakt dus toen het tijd was om te vertrekken, konden we zonder moeite terug met z'n allen. 
In de vallende schemering werden we teruggereden, met fakkels op de sledes om ons bij te lichten. Na een wat later avondeten, deed iedereen waar die aan toe was of zin in had. 

Donderdag 12 januari

De week gaat veel te snel! Vandaag ging iedereen er nog even vol voor. We kregen door onze reisleider op het hart gedrukt echt op tijd klaar te staan voor vertrek, dus dat deden we natuurlijk braaf. We kwamen vrolijk en lekker bijtijds aan bij de Rote 8er... maar de bus draaide weer om want diezelfde reisleider was de sleutel van de aanhanger vergeten, oeps! 
Na een net zo vrolijke herstart kon iedereen dan toch de berg op. Soe en Lisa hebben geleerd zelf te sturen en genoten daar zichtbaar van. Miranda, Marisca en Yvonne hebben een afdaling gemaakt in een bi-unique. Tom, Miranda en Luc hebben heel ver geskied Gerben en Bo hebben vier keer de hele afdaling gemaakt. 
Vanavond is er bonte avond, foto's volgen later!


Vrijdag 13 januari - laatste dag...

Vanochtend zijn Ronald de chauffeur, Aart, Bo, Marisca, Patrick S, Patrick N, Ype, Gerben en Claire vroeg op pad gegaan om een perfecte piste te kunnen pakken. Door een strakke uitvoering van de planning zat iedereen tien minuten voor de lift zou starten al klaar. Het personeel hielp een handje mee om iedereen alvast in de stlstaande gondels te helpen. Toen de lift eenmaal ging draaien, hadden de gewone skigasten het nakijken want wij waren eerst! 
Bovenaan was de piste smetteloos getreept en leeg, alleen in de verte kwamen er wat anderen bij van een andere kant. De afdaling was super, beter dan super! In anderhalf uur tijd is de ploeg juichend drie keer afgedaald.
Ook de andere deelnemers hebben het laatste beetje energie goed besteed. Een aantal vermaakte zich in het restaurant en kletste wat bij. Anderen gingen er nog ver of minder ver op uit voor nog even die ene afdaling, dat café of die winkel. Ype had nog een goed gesprek met een kleine skiër. Hij bood een high-five aan en kreeg een menukaart in ruil.
Nu zijn de kamers die nog in gebruik mochten blijven helemaal vol met koffers en douchende mensen. Iedereen zit er op een goeie manier doorheen, dat belooft een slaperige terugreis. 
De reisleider is blij dat iedereen heel is gebleven. Tot volgend jaar!
 


Share our website