2019 -1

 

 

 
                                             Van Reis 1 

 Vanavond 11-01-2019 vertrek naar het sneeuwrijke Oostenrijk  Zaterdag om 12.10 uur aangekomen in oostenrijk. Goede reis gehad. Nader bericht volgt.
 

Zaterdag 12 januari:

Na een kleine vertraging vrijdagavond omdat er te weinig stoelen in de bus stonden,vertrokken we vol goede moed uit Utrecht richting Oosterhout en daarna richting Zevenaar waar de laatste deelnemers en begeleiders instapten. 

Eerst werden de stoelen die we in Utrecht te weinig hadden (en die door 2 begeleiders in  Amersfoort waren opgehaald en in Zevenaar waren bezorgd, om verder tijdverlies te besparen) in de bus gebouwd (Heel erg bedankt Siebren en Mels B.).

De nieuwe gezichten in deze reis werden goed opgenomen door de oude gezichten, en er werd veel informatie en humor gedeeld.

De reis verliep zonder problemen en ook de verwachte sneeuw bleef uit.

We kwamen om 12:10u lokale tijd aan bij Birgit en Hubert en konden gelijk aan tafel om de lunch te genieten.

Daarna de bus leeg gehaald en de kamers volgestouwd met alle bagage en lekkere dingen die van huis waren meegenomen.

Zoals altijd naar Klieber om de gehuurde spullen op te halen en gelijk met een klein groepje doorgestoomd naar de Wagrainer Höhe om de routine weer in de benen te krijgen.

De piste was mooi gladgestreken en werd door onze skieers vol liefde beroerd.

Na thuiskomst het diner genoten en nugenieten van een rustige avond.

Morgen meer!.


 

Zondag 13 januari

Na een rustige nacht werden we wakker met 20 cm sneeuw voor de deur.

Na iedereen met frisse zin aan het ontbijt te hebben gezien zijn we de skispullen en de vakantiegangers in de bus gaan plaatsen om te vertrekken naar de Wagrainer Höhe.

Die was mooi geprepareerd en daarom hebben alle skieërs naar hartelust kunnen genieten en de mooiste afdalingen kunnen maken.

De bi-uniquers hebben meerdere kilometers achter de boeg en de alpineskiërs hebben het hele gebied doorkruist en hun sporen achtergelaten.

De Heren Tom en Kevin hebben halverwege de dag hun blindenbeugel op sommige stukken aan hun begeleiders gegeven en gingen helemaal los naar beneden (op de veilige stukken) en we zijn supertrots op deze prestaties .  

Ook onze Bertje is ingevlogen en van het vliegveld gehaald en nu is de hele groep compleet.

Op het moment dat dit op de site komt is de jaarlijkse Sso bingo aan de gang met een hele mooie prijzentafel, gepresenteerd door de zoetgevooisde stemmen van de bijbehorende Jolien en Anne-Fleur.

Kortom, morgen meer
 

maandag 14 januari:

Jack had vandaag de wekdienst en was zeer vereerd

De dag begon wederom met een laag sneeuw van 50 centimeter op de piste. Ze waren goed te begaan.

Iedereen zat om 09.20 uur eindelijk in de bus na een rustige opstart.

Na Nana Mouskouri met Guten morgen, Guten morgen (de traditionele opening van Jolanda) waren de keeltjes gesmeerd en werd er hard meegezongen.

Aangekomen bij de piste hingen de gondels stil. De schrik vloog ons om het hart. Het bleek te gaan om een lichtelijk stroomstoring en de lift werd gauw weer in gebruik gesteld.

De pistes waren goed geprepareerd en iedereen kon na een inspectierondje van Natalie en Jolien veilig de pistes betreden.

De biunique-ers hebben meerdere afdalingen gemaakt en de nieuwe buschauffeur Arno en meerdere alpineskiers hebben de dag afgesloten met een afdaling in de biunique. Het enthousiasme spatte er weer af.

De busreis naar het hotel duurde iets langer dan normaal in verband met sneeuwval. 

  

Anders dan in de media in Nederland verschijnt valt het hier reuze mee en zijn we weer veilig terug bij het hotel aangekomen.

Vanavond het traditionele rondje om de kerk met aansluitend glühwein en warme chocolademelk, en aansluitend voor de tweede maal  in  het bestaan van de SSO de Pub Quiz.

 

Morgen meer.    
 

Dinsdag 15 januari:

We zijn de dag begonnen met wederom sneeuw,nadat iedereen ontwaakt was na een heerlijk rustige nacht in Huttau.

Na een voortreffelijk ontbijt was iedereen bijtijds in de bus. Vol goede zin kwamen we aan bij de Roter8.

Nadat iedereen voorzien was van zijn ski gerei vertrokken de verschillende doelgroepen de piste op.

Rond het middaguur verschenen de verschillende disciplines in de WilderAlm om daar van de lunch te genieten. Dat varieerde van broodjes tot pizza tot tiroler gröstel.

Aan het eind van de middag haastte iedereen zich naar het hotel om zich gereed te maken voor de Music Stadl. Toch altijd een van de hoogtepunten van de week.

Vanaf het moment dat we daar aangekomen zijn is de dansvloer geen moment leeg geweest. Van rolstoel polonaise tot dirty dancing (zie de film met Patrick Swayze en Jennifer Grey), is er intens genoten, gelachen en gedanst. 

Morgen meer!

 

 Woensdag 16 januari

De dag begon een beetje vertraagd in verband met het bijtrekken van de mensen die in de Music Stadl geweest waren.

Het zonnetje scheen al over de pistes toen wij daar aankwamen. En wederom vlamde iedereen de piste op en af.

In verband met de vele sneeuwval was de arrenslede tocht afgelast.

Als  alternatief daarvoor hebben we een gezellig samenzijn onderaan de Roter8 gemaakt met lekkere hapjes en drankjes en goede muziek met het boxje van Tom!

Om het nog wat romantischer te maken stonden er fakkels in de sneeuw.

Na een leuke groepsfoto en wat borreltjes verder (zie de foto’s)  vertrokken we weer richting het hotel om daar om 18.00 uur aan te kunnen schuiven voor het avondeten.

Vanavond geen programma dus lekker ontspannen (we houden de naam van de stichting hoog in het vaandel).

Morgen meer!:)


              

 Donderdag 17 januari:
 
Na een rustige nacht werden we wederom verrast met een verse laag sneeuw en een stralend zonnetje. Toen iedereen het ontbijt had genoten zijn we in de bus vertrokken met wederom ’Gute morgen’ ( het opstart nummer ). Aangekomen op de piste vertrok iedereen met zijn begeleider de berg op, om naar alle windrichtingen te verdwijnen en hun sporen op de knisper verse piste achter te laten. Rond het middaguur heeft iedereen verse zonnebrand opgesmeerd om niet al te bruin thuis te komen. Toen iedereen rond 16.00 u in de bus zat werd er al vol spanning gewacht op de optredens die ons savonds zouden welgevallen. Toen we klaar waren met het diner werd alles voorbereidt. De avond werd opgevrolijkt door optredens van Kevin ( André Hazes ) , Gerben ( moppen en raadsels )Carolien en Jack ( Frans Bauer en Marianne weber ) Tom ( Fliegerlied) Ype (rap ) Carolien (Brabant , Guus Meeuwis ) en de Sso quiz met Anne-fleur, Jolien en Marleen. Bert had nog een klein hilarisch verhaaltje waar aard nu nog spierpijn van heeft in de bovenbenen. Als afsluiting van de bonte avond de tranentrekker “ You never wall alone “ in de grote ronde kring met iedereen arm in arm . Na de afsluiting de hilarische ontgroening van Arno en Marleen werd het nog langer gezellig.   
  morgen weer.

 

 Vrijdag 18 januari: De ochtend na de bonte avond liep gesmeerd, de helft van de kamers moesten leeg dus het was weer een aardige verhuizing voor iedereen. Na het ontbijt vertrokken we met dubbele gevoelens naar de piste, omdat we wisten dat het de laatste dag was en we weer naar huis moesten. Het weer was lekker en de zon verwarmde onze blije gezichten. De groep ging weer alle kanten op en ieder vlokje werd gladgestreken. Na de lunch ging eenieder nog voor de laatste keren naar beneden. Rond 14:30 was iedereen beneden en werd het skigerei opgeruimd in de aanhanger. Nadat iedereen zijn koffer ingeleverd had begonnen we aan het diner, en aansluitend werden de medailles aan de deelnemers overhandigd door hun begeleiders, waarbij mooie woorden over en weer gingen en er menig traantje werd weggepinkt. Zelfs de reisleider hield het niet droog. Toen iedereen in de bus zat werd er door Hubert nog een mooi woordje gesproken en vertrok de bus rond 20:20u richting Nederland. Daar zijn we allemaal veilig aangekomen bij het ontbijt. Toen daar het moment was aangekomen dat de eersten vanuit Zevenaar naar huis vertrokken begon het spontaan bij velen te regenen, tranen van blijdschap , ontroering , en mooie vriendschappen die deze week waren ontstaan. Ik dank iedereen die deze week aanwezig waren om er een memorabele week van te maken, en hoop dat een ieder er volgend jaar weer bij is, liefs van mij,
Peter, reisleider   


 

 
 

  
Share our website