2017-1

 




ZATERDAG 7 JANUARI 2017

Vrijdagavond om 18u alle apparaten in waddinxveen ingeladen voor reis 1. Siebren van Vuuren bracht mij (Peter Z.) en de spullen naar Utrecht. Daar aangekomen werden de spullen uitgeladen en al gauw kwamen de eerste begeleiders en deelnemers aan, mooie momenten tussen nieuwe en oude deelnemers zijn dat altijd (moet je bij zijn geweest). Rond 19:45 vertrok de bus geladen en al en werden de uitzwaaiers  vriendelijk terug gezwaait (wij hebben immers het mooie vooruitzicht van de vakantie in het vizier). Na eerst de passagiers in Oosterhout te hebben opgepikt te hebben, vertrok de al wel heel erg kwebbelende buslading naar Zevenaar om de resterende begeleiders en deelnemers op te pikken. Daar aangekomen waren er nog een paar oud begeleiders die de intentie om ons uit te zwaaien niet hebben kunnen onderdrukken ook aldaar om ons uitgeleide te doen (waarvoor dank).

Na een wervelend vertrek en een zeer voorspoedige reis (we waren door het thuisfront gewezen op veel  sneeuw,ijzel en drukte) kwamen we zonder dit alles ongeschonden aan in Huttau waar we weer vriendelijk door Hubert werden ontvangen. Na even bijgepraat te hebben en een heerlijke lunch genoten te hebben namen sommigen hun toevlucht tot hun kamer, waar anderen het dorp onveilig gingen maken, ging er ook een nieuwe ploeg begeleiders hun grootste angst overwinnen, het skieen met een Bi-Unique. Aangezien de skivaardigheden aardig onder de knie waren, waren ze blij verrast dat het skieen met een Bi-unique best wel handigheid en vooruitkijken in combinatie best wel goed uitpakte. We kunnen stellen dat we weer een paar Bi-Uniqeuofielen erbij hebben, ze hebben er zin aan.

Na het avondeten waren er al gauw mensen die op de zondag vast goed beslagen ten ijs willen komen en die gingen vroeg hun hoofdkussen opzoeken om dit ook zeker te kunnen waarmaken. De voorspelling is nu we gaan slapen dat er 50 centimeter sneeuw gaat vallen, baart ons menige zorgen, maar we gaan er gewoon overheen, want daar komen we voor.
Sneeuwgroeten.

ZONDAG 8 JANUARI 2017


De dag begon met een vrijwillig aangeboden wek-ronde van onze nieuwe aanwinst Annefleur, en ook van onze oudgediende Peter Z. Na iedereen vol goede moed te hebben verwelkomd bij het ontbijt liep de zin en spanning om dan daadwerkelijk te gaan wandelen, skiën of bi-uniquen aardig op. De bus moest eerst worden uitgegraven en voorzien worden van sneeuwkettingen, toen dat gebeurd was gingen we vol goede zin naar de pistes. De wandelaars zochten hun pad, de skiërs hun skies, en de bi-uniquers hebben de spullen in de aanhanger gevonden.

Corinne, John. Joke N. en hun begeleiders, Joke van Z. Jan en Ans vonden hun richting naar Flachau, ondanks de hevige sneeuw die ze trotseerden. Ze kwamen eerst bij een koffietent en hebben daarna hun moedige tocht voortgezet om bij Klause te eindigen voor een heerlijke lunch. Bij de skidiscipline hebben Annefleur en Etienne de bergen bedwongen, Jolien en Koen volgden gestaag (Koen was blij dat Jolien hem bij kon houden). Miranda heeft haar eerste lessen gevolgd bij Peter B. en was zeer enthousiast over zijn manier van les geven, allen in de middag was haar batterij op, maar die heeft ze zittend in de Bi-unique weer opgeladen met een grote lach op haar gezicht. Tom en Ton en Peter Z. hebben de lat met het los skiën weer hoger gelegd.  Gerben met Frederique en Kelly en Esther hebben ook weer de piste laten voelen wat ze kunnen. Luc en Jorine zijn ook het hele gebied doorgekruist.


Carolien is jarig vandaag en is meerdere malen toegezongen wat haar tot blozen bracht.
Bij de Bi-uniquers was het ook een fantastische dag. Het enige wat Carolien zich vandaag hardop aan haar begeleider (Aart) vroeg was “het is natuurlijk geen wedstrijd, maar we hoeven toch niet iedere keer als laatste beneden te komen? (wordt vervolgd ). Michiel en Bob hebben op de piste ook menig vlokje sneeuw op een andere plek geplaatst. Kevin en Patrick zijn wederom ook weer een geweldig span. Ype en Natalie zijn ook een leuk stel om te zien en daar spat het ook vanaf. Ferdy en Ernst hebben we heel de dag niet gezien, maar zijn deze eerste dag ongeschonden wedergekeerd.

De bingo is op dit moment in volle gang (luidruchtig !!!!) en de sneeuw valt ook nog met bakken naar beneden. Morgen meer.

MAANDAG 9 JANUARI 2017

De verjaardag van ……….??????
De dag begon in die zin al goed dat er veel sneeuw lag, maar dat het niet meer sneeuwde. Rond de klok van negen uur vertrok de bus richting Flachau om daar de wandelaars af te zetten voor hun dagelijkse uitstapje naar Reitdorf en omgeving. De rest van de bus ging zoals gewoonlijk naar de Rote 8-er om daar, onder een doorkomend zonnetje, aan de dag te beginnen.

Ook de bi-uniquers kwamen vandaag weer aan hun trekken. Te beginnen met het vertrouwde en onafscheidelijk duo Michiel en Bob. Sommige mensen denken dat het broers zijn. Zou zo maar kunnen, ze eten namelijk ook al van hetzelfde bord. Hun skikwaliteiten staan buiten kijf. De twee grote, vrolijke vrienden Ferdy en Ernst breken dagelijks bijna elk record wat het aantal afdalingen betreft. Dat het ten koste van het materiaal gaat nemen we op de koop toe. Dit geldt trouwens ook voor Caroline, Jack en Aart, hoewel in iets mindere mate. Caroline voelde zich overigens nog steeds een beetje jarig na een ontroerende avond. Ze won meerdere prijzen bij de gezellig verlopen bingo, waarop ze meerdere malen is toegezongen. Ype gooit zoals gewoonlijk zijn charmes in de strijd om zijn doelen te bereiken, en Nathalie helpt hem daar graag bij. Kevin en Patrick skiën pas twee jaren samen, maar als je ze bezig ziet, denk je dat ze al jaren de pistes onveilig maken. En dat is een compliment.

Over onze skiërs nog het volgende. Miranda heeft weer flinke vorderingen gemaakt, wat op het filmpje op de site goed te zien is. Onze Koen (met Jolien) heeft bijna het heel skigebied gezien. Dat geldt bovendien ook voor Tom die vanaf het eindstation van de Rote 8-er zonder beugel naar Flachau is geskied en daarna in de beugel naar Wagrain. Mooie prestatie. (Ook hier staat een filmpje van op de site)

Ik ben te betreuren, want terwijl ik achter de laptop zit, staat de rest lekker in de disco!!!

DINSDAG 10 JANUARI 2017

Vandaag dinsdag 10 januari,
 
De morgen begon met een stralende zon boven de horizon. Na een geweldige avond in de Music Stadle had menigeen moeite met opstarten. Nadat iedereen wakker was en verzadigd was van een goed ontbijt, vertrokken wij met goed gemutste meute in de bus richting de piste en de wandelpaden in het Oostenrijkse landschap. De zon scheen op de gewelfde pistes die uitnodigend naar ons lonkten. We gaven daaraan gehoor met al onze ziel en zaligheid. De Bi-Uniquers hebben de mooi geprepareerde pistes met de begeleiders en deelnemers weer betreden en de mooiste sporen achter gelaten. De wandelaars hebben in het heerlijke voorjaarszonnetje een rondje Flachau gelopen. En waren op tijd bij de bushalte aanwezig om opgepikt te worden.

Na een heerlijk diner werden wij door Ernst & Ferdie verrast op een heerlijk avondje Ik hou van Holland. Patrick verzorgde de geweldige technische ondersteuning. In de pauze werden we verrast met een heerlijke Gluhwein van het huis. We werden in twee teams verdeeld en de spanning tussen de twee teams liepen hoog op. Met een haperend prijzen rad (wat iedere keer op 10 uit kwam door een miscalculatie van de waterpas) heeft het rode team gewonnen van het blauwe team. Het was een hilarische avond met voor en tegenstanders en fanatiekelingen wat naderhand met een biertje, wijntje werd alles bijgelegd.
 
Kortom het was nog lang luidruchtig in het hotel.

WOENSDAG 11 JANUARI

De dag begon met een stralende zon. Na eerst een mooie groepsfoto te hebben gemaakt voor hotel Hubertushof vertrokken wij naar de ski verhuur om voor Luc een snowboard en bijpassende schoenen te scoren. We hebben de film van deze poging gezien en Nicoline Sauerbrei heeft er een Belgische mannelijke concurrent bij. De bi-uniquers hebben een geweldige dag gehad in de zon, sneeuw en Flachau. En de skiers hebben onafhankelijk van elkaar diverse pistes bezocht. De wandelaars hebben Eben weer bezichtigd. Na de lunch werd het bonte gezelschap in de bus verwelkomt waarna zij door Jolanda naar Filzmoos werden gebracht. Daar aangekomen werden zij verwelkomt met een heerlijke schnapps. Nadat iedereen de dieren aldaar bewonderd hadden, stapte iedereen in een van de drie arrensleden. Iedereen genoot van het geweldige witte winter wonderland uitzicht. Nadat iedereen boven genoten had van een verlaten lunch vertrok de bonte stoet weer naar de arrensleden om weer te genieten van de terugreis. Rond half zeven was iedereen weer aanwezig in het hotel en werd het diner genuttigd. Er was geen avondprogramma, dus iedereen was vrij om te gaan en staan wat ze wilden. Iedereen nam de tijd voor een gezellig gesprek.  Terwijl de sneeuw al 20cm gegroeid was deze avond. Morgen meer.

DONDERDAG 12 JANUARI (de een na laatste dag)

De dag begon met sneeuw en mist, maar dat weerhield ons er niet van de pistes, wandelpaden op te zoeken. De Bi-uniquers vertrokken vol goede moed naar de Flying Mozart in Wagrain. De wandelaars hebben ook lekker gelopen in Flachau. Dit was het dagprogramma. Bert Elferink werd vanavond geëerd met de SSO-duim. Traditie getrouw was de donderdag de dag van de bonte avond georganiseerd door Jolien, Anne-Fleur en de muzikale ondersteuning geschiede door Patrick. De avond werd gevuld door mooie voorstellingen van Bert / Hans, wandelgroep (Joke, Corine, Jan en John), Tom, Gerben, Michiel & Ernst, Kevin, Peter Z. & Kelly, Aart, Peter B. en Natalie. De Bonte avond werd traditie getrouw emotioneel afgesloten met  ‘You never walk alone’.

Op deze avond maakte Hans van der Zanden bekend te stoppen met de functie van reisleider, die hij 6 jaar met ziel en zaligheid heeft volbracht (en alsmede 24 jaar achter de schermen diverse taken heeft volbracht), waarvoor we hem verschrikkelijk bedanken, wat een lieve man!!! Hans blijft beschikbaar als vraagbaak en coördinator.

De nieuwe reisleider wordt Peter Zwanenburg, die al een paar maal reis 3 heeft overgenomen, en er erg veel zin in heeft.
Het was een mooie avond met best wel veel emotie maar zo puur, en dat is wel waar we het voor doen, met zijn allen en voor allen.

VRIJDAG 13 JANUARI (de laatste dag)

De dag begon wederom met sneeuw sneeuw en nog veel meer sneeuw en ja het sneeuwde ook nog behoorlijk. Iedereen zat vrolijk aan tafel na een zeer geslaagde bonte avond. De kamers op de 2e verdieping moesten al leeg gemaakt worden, en dat is best wel hilarisch. Iedereen moet dan een andere kamer  om te douchen vinden bij de mensen die op de eerste verdieping verblijven. De sfeer onderweg naar de piste was wederom geweldig. Het rijden door een witte wereld heeft toch wel iets magisch. De wandelaars bleven in de bus en gingen bij het hotel in de buurt een aantal rondjes wandelen. De skiers en Bi-uniquers weer bij de Wagraine höhe. Na diverse afdalingen door de enorme hoeveelheden verse sneeuw bemerkten we wel dat de vermoeidheid na een week intensief skiën er in hakte. Rond 3 uur was alles en iedereen beneden bij de aanhanger en bus en door iedereen alles in gereedheid gebracht om te vertrekken naar het hotel. En ondanks dat het vrijdag de 13e was is er niets gebroken bij de deelnemers,begeleiders en Apparaten. Iedereen kwam weer fris en fruitig aan het avondeten na de koffer ingepakt te hebben. Na het eten kreeg iedere deelnemer van zijn begeleider een medaille een een persoonlijk praatje. Na een laatste toch wel emoioneel afscheid te hebben genomen van Hubert, Birgit en Peter. Z. vertrok de bus naar Nederland De stilte is weer even terug in Hüttau. De bus reis verliep zonder incidenten en we waren precies om 8.30 uur aan het ontbijt in Zevenaar. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Iedereen bedankt voor een geweldige week en hopelijk tot volgend jaar.

 
 

GASTENBOEK

Share our website