2017-2
Dag 6 – Donderdag

Hmmmm. . . Er was iets vandaag, er was iets anders vandaag maar wat het was? Iedereen zat lekker aan het ontbijt maar toch miste je iets. De broodjes waren het zelfde maar toch smaakte ze net iets anders. Het bleef voor iedereen een vreemd mysterie tot het moment dat Wouter de microfoon pakte en het dagprogramma ging vertellen. DAT WAS HET! Iedereen begreep waarom het buiten wel zonnig was maar dat het niet zonnig voelde. Onze Snap-shot-kanselier was er niet bij! Onze lieve Krankenhausubererbrechenermeister lag met een griep op bed! Onze Bart had het stokje voor vandaag overgedragen aan Wouter en bleef op bed.

Er heerst duidelijk iets want Joke, Riet en Annet bleven ook in het hotel en van de deelnemers had Henk Zwartbol zich langlaufziek gemeld. Maar voor de rest werd het de mooiste wintersportdag van de hele week. De kou verdween snel omdat de wind ergens anders blies en zon alle kans kreeg om ons snel op te warmen. De loipes werden maar deels benut want vandaag was de wandelgroep het populairst. Lekker door het dorp en dan afspreken bij het bakkertje. Maar welke ook al weer. . . Zo gebeurde het dus dat de snelle groep bij de eerste en de groep met onze debutant Fanny bij de tweede neerstreek. Uiteindelijk werden er nog veel sneeuwballen gegooid en kreeg Jet de volle sneeuwlading waar ze al dagen om vroeg.

De skiërs werden verwend met de allermooiste pistes van de afgelopen jaren en hadden gewoon zo’n hele fijne skidag waar je al zo’n slordige 357 dagen van hebt gedroomd.
Als toetje zijn we nog langs de tourbus van de ECHTE Jan Smit gereden. Hij heeft deze avond een optreden in Flachau. Een “meet and greet” kregen we helaas echt niet voor elkaar maar er werden wel foto’s gemaakt voor de bestickerde bus.

En dan de Bonte Avond: ik denk dat de foto’s voor zich spreken, het was weer een geweldige avond vol optredens, sketches, liedjes en polonaises. Het is eigenlijk met geen pen te beschrijven, dus laten we alleen zeggen dat het “You’ll never walk alone” van Lee Towers een fantastische afsluiter was van weer een geweldige week in Hüttau! Nou ja, afsluiter, morgen hebben we natuurlijk nog een korte ski- en langlaufdag en sluiten we traditiegetrouw af met de prijsuitreiking alvorens we ons laatste avondmaal hebben bij Hubert en weer richting Nederland vertrekken. Nou ja, hebben jullie dat ook vast gelezen :)

En terwijl het heftige griepvirus zich verder in het hotel verspreidde (inmiddels Mien ook geveld), vierde het SSO virus hoogtijdagen in de harten van onze begeleiders en deelnemers!

Nick & Skimon
 

Dag 5 - Woensdag

Heerlijk... zo’n ‘ouderwets’ uitgebreide wekservice. Om stipt 07:00uur hoorde we de tonen van “begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach” al door de gang klinken en voor we er erg in hadden lagen we in een bedje van verse sneeuw als gevolg van een alternatieve Ice-bucket-challenge (zoals Wibo dat tijdens het ontbijt zo mooi verwoorde) van Anja en Mathea. Na een lekker ontbijtje weer met de bus richting Flachau gegaan, waar zowel de skiërs als de langlaufers door Jet bij de AchterJet er uit mochten. Zo snel waren we er vandaag, dat het zonnetje zijn weg nog moest vinden over de bergtoppen heen, met -12 graden Celsius en zonder zon was het dus nog wat aan de koude kant, maar met prachtige uitzicht op de opstijgende luchtballonnen in de verte kreeg iedereen al snel zijn ski- en langlaufritme te pakken en kon het opwarmen beginnen.

Geen verrassingen vandaag eigenlijk op de pistes en op de loipes, iedereen heeft inmiddels zijn ritme gevonden in de loop van de week. Ewout is altijd als eerste uit de bus om iedereen te helpen met het vinden van zijn spullen en sjouwen van de ski’s. De snelle langlaufgroep is al snel aan de horizon vertrokken, hoewel het soms even wachten is als Henk Zwartbol nog een peukje aan het rooooken is. De minder snelle groep kijkt eerst eens even rustig hoe de wind staat, waar de zon als eerste over de bergen tevoorschijn komt en gaat dan weloverwogen op pad, op zoek naar de eerste koffie of Heise choco. Bij de skiërs is Henk Vlieland vaak ook al snel de pistes op met Carlo en Wibo in zijn kielzog. De rest gaat in twee of drie groepjes op pad en ziet elkaar bij de koffie of de lunch weer terug (wat tegenwoordig wat makkelijker gaat met onze ski-WhatsApp-groep). Zo rond half 3 druppelen de eerste langlaufers en skiërs Klause weer binnen voor een opwarmertje of een welverdiend biertje na de noeste arbeid. Want als de sokken beginnen te stinken, dan is het tijd om een biertje te drinken!

Op dit moment is naast ons de jaarlijkse, een paar dagen uitgestelde, Bingo weer in volle gang en vliegen de volle kaarten, valse Bingo’s en prijzen ons om de oren! Daarna iedereen denk ik vroeg onder de dekens voor onze op één na laatste wintersportdag morgen en natuurlijk voor de Bonte Avond morgenavond, maar daarover uiteraard meer in het verslag van morgen!

Groeten en tot morgen!

Nick en Skimon
 

Dag 4 – Dinsdag

Voor onze traditionele ‘rustdag’ werd dit jaar afgeweken van de arrensleetocht naar Filzmoos. In plaats daarvan zijn we afgereisd naar Salzburg. Om het programma niet direct 180 graden om te gooien hebben we de tocht met paard en wagen er wel in gehouden, maar dan langs de oevers van de Salzach met op de achtergrond de ‘skyline’ van Salzburg met zijn imposante burcht hoog boven de stad uit torenend! De stad, onder andere bekend van Mozart en de Sound of Music, bleek een prima vervanging van het winterse berglandschap wat we van ons dagje Filzmoos gewend waren. De tocht eindigde in het oude centrum van de stad, waar we mooi gelegenheid hadden voor het vinden van de nodige souvenirs alvorens onze lunch werd opgediend in de Goldene Kugel. Na de lunch was er ook nog wat ruimte voor cultuur en een deel van ons heeft zelfs het huis van de familie Von Trapp bezocht, de wandeltocht meer dan waard! Dat het een rustdag was bleek al snel op de terugweg naar het hotel, toen een groot deel van de bus al snel in lag te doezelen om alle indrukken te verwerken. Maar helaas was dit niet voor Joke weggelegd, zij was te laat bij de bus en daar staan al zware reprimandes op van onze Haflingerbahnfuhrman maar Chauffeur Jet ging nog een stapje verder door haar voor straf aan een trekhaak te koppelen (zie foto;-))

En dan de vossenjacht. Voor de geselecteerde vossen is dat altijd weer een battle om in de korte tijd tussen het dag- en avond programma een sketch te bedenken, te verkleden, een generale repetitie te houden (met het spreekwoord in gedachte: Een slechte generale staat voor een goede uitvoering), jezelf te installeren op de locaties in het dorp en een goede balans te vinden tussen een spannend avontuur en een gezellige avondwandeling. Zo hebben o.a. Winfred, Frank en Luuk uitstekend geholpen om de songteksten van Nick en Skimon weer aan elkaar te breien. Gooide Marco als enige van zijn groep de sneeuwballen van de super goed verstopte ijsbeer (raad maar waar)  door het raam, waren er 2 Linda’s die de Ik hou van Holland quiz op knallende wijze leuk maakte voor elk niveau en konden Neeltje, Guus en Mendy, met soms extra hulp van Annebeth, zelfs de moeilijkste geluidsfragmenten oplossen.

En ook deze traditie wordt weer traditiegetrouw afgesloten met een andere traditie: Glühwein drinken voor het hotel! En dat blijft toch altijd weer de vermakelijke hobby van onze altijd vrolijke Erik, die zich maar al te graag opofferde om bij Birgit in de keuken het eerste glas voor te proeven!

Kort daarna werd het uiteraard snel rustig in huize Hubertushozzzzzzzz,

Nick en Skimon
 

Dag 3 – Maandag

Terwijl voor de draaitafel de Glitter & Glamour van de dansvloer afspat, mooi tijd om de balans op te maken voor dag 3. Met twee begeleiders minder vertrok de bus vanochtend richting Flachau om de langlaufers af te zetten. Onze bingo-toppers Daan en Roger moesten beiden helaas in het hotel achterblijven om uit te zieken. De skiërs gingen er dit keer uit bij de Grafenberg-bahn in Wagrain, een primeur voor onze reis.

Het zonnetje liet zich vandaag wat minder zien dan de afgelopen dagen, maar daar werden de winterse vergezichten voor de langlaufers niet minder mooi van. Schuifelend langs idyllische riviertjes, besneeuwde boomtoppen en een in spagaat liggende Arie kon hun dag eigenlijk al niet meer stuk. Winfred heeft er waarschijnlijk weinig van meegekregen, want traditiegetrouw snelde hij de rest van de groep in rap tempo vooruit. Bij Karin, Joline en Mandy, hier beter bekend als ‘K3’, zat het tempo er dit jaar ook weer goed in. Koffie en taart bij het vaste bakkertje en een late lunch bij Klause maakte de dag helemaal compleet!

Voor de skiërs was het bovenaan de Grafenberg met -10 wat frisser. Ook daar liet het zonnetje zich helaas niet zien en viel er van tijd tot tijd een winterse bui. Om niet te lang in Piet Paulusma sferen te blijven snel door tot de orde van de dag. Luuk maakt grote stappen en heeft zijn hoogtevrees overwonnen in de stoeltjeslift en de gondel. Ook de rest vond snel z’n draai, Marco weer keurig parallel skiënd naar benden met een heisse choco in het vooruitzicht, Remon en Bastiaan in mooie harmonie slalommend de piste af en Gert-Jan in zijn karakteristieke houding met de handen achter de rug fluitend achter oberstormbahnfuhrer Bart aan. Voor Albert werd de dag ook memorabel, op zo’n beetje de eerste afdaling werd het snelheidsrecord al verbeterd: 45,1 km/uur! Dat hij later zo’n beetje gelanceerd werd uit een stoeltjeslift en een landing maakte waar Sanne Wevers Olympisch Goud voor zou krijgen deed de feestvreugde alleen maar verhogen. Een dag niet gevallen is namelijk een dag niet geskied!

Maar dan nog even terug naar het Glitter & Glamour feest. Carlo introduceerde de koppels op de catwalk en ook dit jaar zijn weer alle kledingkasten binnenste buiten gekeerd om de vorige editie te overtreffen. En geloof mij, ook toen zag het er al fantastisch uit! Zo zei Marco voor het eten nog dat hij zich niet ging verkleden maar kwam hij toch binnen met een waanzinnig glitterjack, maar ook Arno, Neeltje, Erik en natuurlijk ook Annebeth gingen helemaal op in hun act. Met DJ Sven achter de knoppen werd het weer een ‘night to remember’! Gelukkig een uurtje langer uitslapen morgen en dan met de bus naar Salzburg voor een stukje cultureel programma, daarover morgen uiteraard weer meer!

Goede nachtrust allen en tot morgen,

Nick und Skimon
 

Dag 2 - Zondag

Met een beetje vertraging het verslag van dag 2, ski/langlaufdag 1. Onze vanallemarktenthuis-reisleider Bart en langlaufcoordinator Daan verzorgden de wekdienst vanochtend, geen betere manier om dat dag te beginnen! De eerst ski en langlaufdag was er een om van te smullen. Met een enorm vers pak sneeuw op de boomtakken en een lekker zonnetje reden we net als vorig jaar door een 3D ansichtkaart richting de lopies en pistes, je raakt er nooit op uitgekeken die winterse vergezichten. Vandaag zijn eerst de langlaufers afgezet in Flachau en vervolgens de skiërs in Altenmarkt. Aan de blije gezichten in de bus te zien heeft iedereen een leuke dag gehad maar er was er een die in de bus terug naar het hotel een extra applaus kreeg: Onze debutant Luuk had vandaag met Tamara zijn eerste meters in de echte sneeuw gemaakt en je kon goed zien dat het bij elke afdaling een stuk gemakkelijker ging. De pistes lagen er perfect bij en dat gaf voor vele het gevoel alsof we vorige week nog geskied hadden. (Voor Jan Louis was dat ook echt zo ;-)

Bij de langlaufers was er ook goed nieuws. Na een jaar afwezigheid was Daan er weer bij en dat hebben ze geweten ook. Als afwisseling voor de noeste langlauf arbeid had Daan een heel parcours uitgezet compleet met poortjes van afgezaagde bezemstelen en een grote bal. Frank kwam dan ook trots terug in het hotel ons vertellen dat hij vandaag had gevoetbald! 

Het avondprogramma verliep iets anders dan gepland. De bingo ging niet door omdat zowel de presentator als de balletjesdraaier zich hadden ziek gemeld maar dat mocht de pret niet drukken want iedereen had het druk genoeg met kleuren, spelletjes of om onder het genot van een drankje alle belevenissen van de eerste dag met elkaar te delen... Pas 1 dacht achter de rug, maar weer echt een voorrecht om met deze 'familie' op stap te zijn! 

Vanavond (maandag) onze Glitter & Glamour muziekavond, daarover uiteraard meer in het volgende verslag!

Nick en Skimon
Share our website