Verslag reis 2-2018

 • Home
 • Info
 • Verslag reis 2-2018

Vrijdag
En dan is het vandaag toch echt de laatste skidag. Vanochtend een half uurtje later weg zodat iedereen tijd had om de koffer weer op orde te brengen maar we stonden om 10:00uur toch alweer op de piste. Iedereen stapte op de zelfde plaats uit de bus en verspreide zich rond en over de witte berg. Niet voor lang want om 14:00ur begon de prijsuitreiking en daarvoor wilde de deelnemers graag nog een laatste ‘galgenmaal’.

Tijdens de uitreiking sloten ook nog de bestuursleden Nico en Hans aan en werden alle deelnemers overladen met complimenten, knuffels en natuurlijk een mooie medaille. In de bus hebben we met een live verbinding gezongen voor de verjaardag van onze nieuwe reisleider Danny. Hem wacht dan ook een warm welkom.

Inmiddels is iedereen in het hotel voor een laatste douche, schone kleren en het opruimen van de laatste spulletjes. Straks gaan we nog lekker dineren in het hotel en dan stappen we moe maar HEEEEL voldaan de bus in voor de nachtelijke reis naar onze liefjes thuis. HEEEL voldaan want zoals onze reisleider tijdens zijn allerlaatste toespraak zei: Het mooiste moment van elke reis is dat iedereen gezond en wel weer naar huis gaat met een tas vol mooie herinneringen. Bart, we houden van je!

Tot volgend jaar,

Nick en Skimon


Donderdag
Het is inmiddels vrijdagochtend en daar zitten we dan. . . met een klein dubbel gevoel. Natuurlijk hebben we nog een superdag voor de boeg met heerlijk ski en langlaufweer en de prijsuitreiking maar het is ook de dag waar alle koffers weer worden ingepakt en we afscheid moeten nemen van de Birgit en Hubert want we stappen vanavond weer in de bus naar Nederland. SNIK!

Maar goed, zover is het nog niet dus we kijken nog even terug op de donderdag. Ook dat was weer een dag met perfecte wintersport omstandigheden en daar hebben we dan ook met volle teugen van genoten! ’s Middags zijn we met de hele club getrakteerd door de stichting op een uurtje apres skiën. En het is altijd weer leuk om te zien hoe een slaperige berghut in 5 minuten wordt omgetoverd tot een bruisende dolle partytent! We hebben een L… we hebben een A… Laaalalalalaaalalalaaa!

En dan. . . na het diner. . . met een prachtige toespraak van Hubert voor onze Bart. . . de lang verwachte maar altijd spectaculaire bonte avond! Georganiseerd door Roel met een beetje hulp van Wouter werden wij, en vooral de nieuwe begeleiders Patricia, Henk, Jannie, Wiebe en Tamara verrast door de meest verrassende optredens. Ach, waarom ook niet, we nemen de line-up gewoon even met u door:

Na een emotionele opening met de cadeaus van de deelnemers aan onze bijna afgezwaaide reisleider Bart begon het circus met:

 • Frank met “Dromen zijn bedrog”.  De hele zaal is gelijk los
 • Mendy, Neeltje en Mirella zongen “Kijk omhoog” van de echte Nick en Simon ;-)
 • Winfred met de kraker “Twee motten”
 • De prachtig verklede Mirella ging langs bij “Dokter Bernard” Bastian
 • Sven raakte ons weer in het hart met de klassieke aria “Nessun Dorma”
 • Soldaat Marco stond op wacht bij Albert in de legendarische A. van Duin sketch
 • “Als de morgen is gekomen” werd gezongen door Erik (de tweelingbroer van Jan Smit)
 • Kennen jullie hem nog “Foto van vroeger” van Rob de Nijs? Guus wel!!
 • Bastian mocht nog een keer en trok met “I will follow him” het hele publiek de dansvloer op
 • Remon knalde het voetbalclublied VFC door de speakers
 • Uit alle tasjes kwamen de klinex tissous tevoorschijn toen Albert zichzelf op piano begeleide op “De avonden” van Boudewijn de Groot
 • En Arie liet iedereen weer lachen en dansen met de lekkere disco classic “Feels” van Calvin Harris en consorten.
Als afsluiting zorgde Wim op de muziek van Vangelis voor een indrukwekkend groeps-Zen-momentje en voordat iedereen naar boven ging werd er uiteraard nog flink gedanst.

Nick und Skimon 


Woensdag
Na een dagje zitten en slenteren door de straten van Altenmarkt mochten we vandaag onze spieren weer even aan het werk zetten. Nadat we door Anja en Tamara B. met de ontspannende klanken van Jochem Meijers ‘WAKKER WORDEN’ wakker waren geworden, leerde een blik naar buiten dat het een heerlijke dag zou worden. Geen nieuwe sneeuw meer, strak blauwe lucht, winterse tafereeltjes om je vingers bij af te likken.

De skiërs starten vandaag in Wagrain bij de Rote 8er, om bij het middelstation door onze skileraressen Tamara H. en Patricia opgevangen te worden voor een leuke les om de weggezakte technieken een beetje bij te schaven. En terwijl Roel, Guus, Arjan, Remon en Bastian netjes hun oefeningen deden waren onze blinde deelnemers Albert, Henk en Marco al lang en breed het gebied ingetrokken. Dat de omstandigheden goed waren bleek al snel, want waar we normaal na een afdaling of 1-2 al aan de koffie en taart zitten, was er nu niemand te bekennen bij de Franzlalm, en moest de strak geschoren ober nog tot zeker half 12 wachten voordat ene Bastian hem kwam vergezellen op het terras. Ook na de koffie en de lunch werden er nog veel piste kilometers gemaakt, een heerlijke dag!

Ook de langlaufers hebben genoten van de Oostenrijkse zon! Mirella heeft na 2 dagen wandelen haar eerste meters in de vers getrokken loipes gemaakt en bleek een natuurtalent. Sven en Mendy hebben zich ook weer voor de volle 100% ingezet en onze oude rotten Neeltje, Frank, Erik, Winfred, Arie en Henk schoten uit de startblokken. Ewout, op nieuwe schoenen, was de helpende hand en wandelde gezellig met de club mee. Uiteraard werd ook de inwendige mens niet vergeten, want we hebben meerdere mensen gehoord over het bakkertje (koffie) en Klause (lunch).

Voor het avondprogramma stond de relaxed-/chill-/spelletjes-/babbel-avond op het programma, maar daarvoor hebben we nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze lieve reisleider Bart even goed in het zonnetje te zetten. Na een interactieve quiz over ons opperhoofd die uiteindelijk gewonnen werd door Albert (met Bart op een niet onverdienstelijke 4e plek) kreeg Bart als afscheidscadeau door zijn mede-begeleiders een weekendje weg aangeboden en vloeide de tap bij Hubert rijkelijk. Ook in ons reisverslag willen we nogmaals benadrukken hoe gezegend we de afgelopen jaren zijn geweest met Bart als onze reisleider! Al 20 jaar alles tot in de puntjes verzorgd, een steun en toeverlaat tijdens de reis, we gaan hem (en Heleen uiteraard) volgend jaar ontzettend missen!

Tot zover de woensdag, morgen uiteraard meer met weer een heerlijke ski- en langlaufdag voor de boeg en natuurlijk ook de bonte avond!

Groeten uit zonnig Huttau,

Nick & Skimon


Dinsdag
Het lijkt wel vakantie. . . Vanochtend werd de wekdienst, verzorgd door een haan, pas om half acht op pad gestuurd. Dinsdag is een rustdag en bij reis 2 betekent dat DE ARRENSLEETOCHT in Filzmoos. Iets anders dan gepland want door de verwachte sneeuwval waren er dit jaar geen ballonnen in de lucht maar de plaatjes waren er niet minder prachtig om. Jet bracht ons naar de stallen waar de paarden al stonden te trappelen. Altijd weer een imposant gezicht om met vier koetsen door het maagdelijke witte landschap te trekken. Het is ook een dag van tradities dus eenmaal boven wachtte ons een heerlijke lunch en zoals altijd was de keus snel gemaakt. Waar bijvoorbeeld Mendy, Albert en Roel altijd voor de Kaiserschmarren kiezen belonen Winfred, Frank en Guus zichzelf op een schnitzel met frietjes. Het hoogtepunt moet dan nog wel komen want op weg naar buiten werd iedereen door Nadine en Joke getrakteerd op een enorme lading sneeuw. Ook de kelner deed er vanaf het dak letterlijk nog een schepje bovenop. En ja, dan is het bal! Iedereen duikt in de meters hoge sneeuwbergen en er wordt ‘gespeeld’ alsof we weer in de zandbak zitten.

Helemaal opgefrist, en alsof er niets gebeurd was, liepen we ‘s middags door Altermarkt om cadeautjes voor de achterblijvers te kopen. Na het eten werd de spanning dan toch weer opgevoerd voor de vossenjacht. Ook dit is toch weer een hoogtepuntje van het jaar. Veel deelnemers halen herinneringen op van oude ‘vossen’ en ook vanavond werden er weer nieuwe gemaakt. Verdeeld in 3 groepen zijn we in een mooie duistere wandeling door en rond het dorp vier vossen tegen gekomen met allerlei opdrachten.  Zo hebben we met een speciale rugby hakka gezorgd dat het morgen mooi weer wordt, heeft Bastian EHBO verleend aan Roger, heeft Remon goed gescoord bij het spijkerpoepen en had Frank opvallend stabiele handen om de door Bibberitis getroffen oudjes te helpen.  

Is dit vakantie??! JA!, dit is een prachtige vakantie zoals dat alleen bij de SSO kan. Morgen gaan we weer ‘gewoon’ lekker langlaufen, wandelen en skiën.

Nick und Skimon


Maandag
Je zou natuurlijk kunnen denken dat zo’n SSO reis na 25 jaar wel een beetje een soort van sleurachtige trekjes gaat vertonen maar niets is minder waar. Zo was het gisteravond weer zo ouderwets gezellig dat we veroordeeld zijn tot het maken van het verslag in de vroege ochtenduren… En de dag begon nog wel zo rustig:

Samen met Annette en Angelique verzorgde Bastian de wekservice en zelden is iedereen met zoveel liefde ontwaakt. Buiten was weer een vers pak sneeuw gevallen en daar is gedurende de dag nog wel een mooi wit dekentje overeen gekomen. Wees gerust, het zijn zeker geen tafrelen zoals op dit moment in Tirol en Zermatt maar toch is het wel jaren geleden dat we zoveel sneeuw hebben gehad en daar heeft iedereen flink van genoten. Na een uitgesteld vertrek hebben alle langlaufers zich aangesloten bij de wandelbrigade voor een prachtige tocht met veel lekkers en natuurlijk een sneeuwgevecht als toetje! En daar was vandaag ook Marco bij want die had zich samen met Wim en Jaap voor een dagje aangesloten bij de wandelaars. Arie, Winfred en Henk hadden zich zoals altijd weer goed ingepakt en Mirella genoot zichtbaar van de mooie dag.

Onze bijna oud bondscoach Bart ging ook mee met de wandelaars. Dat was nog niet eens zo onverstandig want door de verse sneeuw was de piste vooral geschikt voor ervaren skiërs. Albert genoot  van de verse vlokjes in zijn gezicht, Roel en Bastian gingen als de brandweer en Remon vertelde later in de bus dat hij vandaag met een echte politieagent had geskied. .  . en ze was lief!! En daarmee doelde hij om een van onze nieuwe begeleiders Jannie. Carlo, Henk en Henk (hoe verzin je het) beleefden ook een bijzondere dag: Henk 1 heeft geleerd dat met zo’n beugel in de stoeltjeslift nog niet zo makkelijk is, tot 2x toe bleef de beugel dan ook liggen terwijl Henk zelf al in de lift zat. Carlo moest zo hard achter Henk 2 aan dat het handvat van de beugel er af schoot en Henk 2 op zijn beurt had na dat harde werken in de sneeuw een riante lunch met 4 broodjes, een germknodel en 3 koppen heisse choco meer dan verdiend. Op de valreep heeft Ewout nog even nieuwe schoenen gekocht (is gemakkelijker gezegd dan gedaan met maat 47 ;-) en was het op de terugreis lekker rustig in de bus.

Eenmaal terug in het hotel wachtte ons een warm welkom door Renske en Ewout. Ewout is de zoon van onze Daan die afgelopen jaar is overleden. Hoe bijzonder is het dat hij samen met zijn vrouw Renske (die al eerder mee is geweest) naar Oostenrijk is gereisd om te zien waar Daan jarenlang zoveel plezier aan heeft beleefd. Dit typeert weer hoe bijzonder deze reis is. Lieve Daan, rust in vrede.

En dan de thema avond, CARNAVAL!! Ongelofelijk hoe snel het onderscheid tussen deelnemer en begeleider dan wegsmelt. Van clown Arjan tot Peter Pan Carlo en van Columbus Sven tot diva Patricia. Het was een top feest. Ach. . . bekijk de foto’s en geniet mee!

Vandaag de arrensleetocht met waarschijnlijk weer veel nieuwe avonturen.

Nick und Skimon


Vrijdag – Zaterdag – Zondag
Met enige vertraging presenteren we jullie het eerste reisverslag van reis 2 van 2018. Het is inmiddels zondagavond, dus de eerste ski-, langlauf- en wandeldag zit er op, en we kunnen gelijk mededelen dat het een perfecte start van de week was. De omstandigheden leken van tevoren al goed: verse sneeuw, temperaturen rond het vriespunt, een centimetertje of 150 sneeuw op de berg en een goede 60 in het dal, kortom, het kon niet beter! Met een groep van 41 zijn we dit jaar in Huttau. Luuk, vorig jaar nog onze rijzende ster bij de skiërs, moest dit jaar helaas op het laatste moment afzeggen nadat hij zijn enkel had gebroken. Een groot gemis in het hotel en op de piste, we wensen hem heel veel beterschap! Patricia, nieuw bij reis 2, was al in Oostenrijk nadat ze ook met reis 1 mee was, de overige 40 reizigers kwamen met onze buschauffeur Jet uit Nederland. Na een soepele maar weinig slaap-rijke reis ontvingen we zaterdag een warm welkom van Hubert en Birgit in Huttau. De eerder genoemde omstandigheden bleken bij aankomst werkelijkheid: het hotel en het dorp liggen er idyllisch bij onder een dikke laag sneeuw in een wonderschoon winters landschap. Nadat iedereen hun kamer had ingericht en de ski- en langlaufspullen waren gehuurd gingen we verder een rustige en ontspannen zaterdagmiddag tegemoet en doken de meesten  op tijd hun bed in om vandaag fit voor de dag te kunnen verschijnen.

Met zo’n 20cm vers gevallen sneeuw begonnen we vanochtend aan onze eerste wintersportdag. Van onze scheidende reisleider Bart kregen we een half uurtje extra na het ontbijt om ons goed voor te kunnen bereiden op de winterse omstandigheden en daarna vertrokken we met de bus naar Altenmarkt voor de skiërs en Flachau voor de langlaufers. Er was zoveel sneeuw gevallen dat de sporen van de langlaufers niet waren getrokken, dus zij waren helaas veroordeeld tot wandelen vandaag, hoewel ik niet het idee heb dat ze daar ook maar een seconde last van hebben gehad. Alleen Tamara en Wiebe (nieuw als begeleiders bij het langlaufen) hebben hierdoor hun officiële langlaufdebuut moeten uitstellen. Bij Klause stond de haard aan en de koffie klaar, iedereen kreeg zelfs een persoonlijke handdruk van de eigenaar om ons weer te verwelkomen. Daarna een mooie wandeling door de sneeuw (zie foto’s) en een lekker lunch, waarna het onvermijdelijke sneeuwballengevecht losbarstte. Twee teams wisten elkaar goed te bekogelen en met name Jacqueline is door Sven flink onder handen genomen.

Bij de skiërs ook een nieuw gezicht dit jaar: Arjan. Door zijn goede voorbereiding op de indoorbaan van Rucphen was het nauwelijks te zien dat het vandaag zijn eerste ervaringen op echte bergen waren. Na een korte sessie op de oefenpiste was hij als een van de eerste in de gondel omhoog met zijn twee begeleiders Patricia en Tamara. Henk Vlieland was inmiddels al ruim het gebied ingetrokken (hoezo inskieën, we kunnen toch ook gelijk omhoog?) met andere Henk (ook nieuw dit jaar) en Carlo. Ook Jannie maakt dit jaar haar opwachting als begeleidster bij het skiën en heeft de eer met Guus te mogen skiën, die met zijn feilloze techniek weer fraai van de piste ging vandaag. Voor de rest heeft iedereen goed kunnen warmdraaien vandaag. We hebben in de kroeg onderaan de piste nog even Ajax – Feyenoord kunnen kijken en stapten om 16:00 allemaal weer heelhuids en voldaan het hotel in.
Vanavond bij de bingo zijn er weer mooie prijzen te verdienen en wordt er ongetwijfeld nog een liedje of twee gezongen, waarna ik denk dat iedereen weer lekker op tijd z’n bedje op zoekt om morgen weer fit op de ski’s en langlauflatten te kunnen staan!

Sneeuwende groeten en tot morgen,

Nick & Skimon


 
Reis 2  -  2018
Wij vertrekken op 19 -01-2018 
Gastenboek
 

Share our website